Rakstos

Drukāt

Zvejnieksvētkos Carnikavā arī karaoke čempionāts

.

Zvejnieksvetki 800Tāpat kā citviet Latvijā arī Carnikavā pagājušajā nedēļas nogalē aizvadījām Jūras svētkus jeb Zvejnieksvētkus. Šoreiz šo svētku tēma bija „Oskar, neķer mani – ķer lašus", kur dalību ņēma pats Oskars un viņa iecerētā Anita.
 
Zvejnieksvētku diena iesākās ar tradicionālo gadatirgu, kurā novada iedzīvotājiem un viesiem bija iespēja iegādāties dažādas saimniecībā noderīgas lietas, kā arī lietišķās mākslas daiļamatnieku darinājumus un našķus.
 
Zvejnieksvētku rīta programma sākās ar dažādām sporta aktivitātēm – pludmales volejbolu, ielu basketbolu, zolītes sacensībām, novusa turnīru, kā arī jautrajām stafetēm.
 
Pēcpusdienā sākās kultūras programma ar teātra „Kabata" viesizrādi ģimenēm „Princese uz zirņa", kas pulcēja aptuveni 1000 skatītāju. Pirmo reizi Carnikavā norisinājās karaoke čempionāts, kas Latvijā kopumā tiek organizēts jau ceturto gadu. Šim konkursam pieteicās 16 dalībnieku, kuri izvēlējās kādu no 15 000 piedāvātajām dziesmām un kāpa uz skatuves, lai rādītu savu māku. Rezultātā Carnikavu karaokes čempionāta finālā Rīgā, kas notiks septembrī, pārstāvēs divi konkursanti – Ludmila un Gatis.
 
Zvejnieksvetki tirgus 800 
 
Zvejnieksvētkos Carnikavā ieradās arī Latvijā pazīstamā rokgrupa „Linga", kura lielajam pasākuma apmeklētāju pūlim sniedza koncertu pusotras stundas garumā. Zaļumballi ieskandināja vietējo mūziķu grupa „Piloti", kuri izpildīja gan visiem zināmas, gan pašu komponētās dziesmas, un apmeklētājiem bija iespēja izdejoties un lustēties no visas sirds.
 
Paldies visiem, kas piedalījās Zvejnieksvētkos un tiekamies Nēģu svētkos – jau 24. augustā!
 
M.Pranka
Share on Facebook Tweet