Rakstos

Drukāt

Aicinām uz sarunu ar kvantu fiziķi Kaščejevu un izstādes “Apgaismots gars” atklāšanu

.

Apgaismots gars 808. decembrī plkst. 18.00 Carnikavas tautas namā “Ozolaine” atklās Jauno mediju kultūras centra RIXC izstādi “Apgaismots gars” un notiks saruna par zinātni, diskutējot par tās lomu arī mākslas un uzņēmējdarbības kontekstā.

Sarunā piedalīsies kvantu fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, Jauno mediju kultūras centra RIXC vadītāja Rasa Šmite un uzņēmējs, SIA RUBRIG valdes priekšsēdētājs Dainis Bonda. Sarunu vadīs žurnāliste, raidījuma “Zināmais nezināmajā” vadītāja Sandra Kropa, kopā ar sarunas biedriem vērtējot zinātnes lomu šodien un nākotnē un rodot atbildes par tās iespējām radošajās un uzņēmējdarbības sfērās.

Jauno mediju kultūras centrs RIXC, kas savos projektos apvieno mākslu, zinātni un jaunākās tehnoloģijas, izstādē piedāvā apskatei “RT-32. Akustiskās telpas laboratorija”, kas stāsta par Irbenes radioteleskopa vēsturi un mākslinieku eksperimentiem ar radioastronomiju. Izstāde tautas namā “Ozolaine” būs skatāma līdz 2018. gada 18. janvārim.

Ar zinātnes tēmu noslēdzas šīgada cikls “Latvijas gars” Carnikavā. Šis izstāžu un sarunu cikls, ieved nemateriālo vērtību pasaulē – mūzika, dzeja, proza, zinātne, teātris, aicinot uz sarunu katrā no jomām nozīmīgas personības, lai kopīgi rastu atbildes uz šobrīd aktuāliem jautājumiem un arī tuvinātos izpratnei par to, kas ir latviskā identitāte.

Latvijas valsts simtgades gads izstāžu ciklā būs veltīts “Latvijas sapņiem”, kopīgi meklējot “pirmvielu”, no kuras veidojamas Latvijas valsts nākamās simtgades. Nākamā gada cikls tiks atklāts 20. janvārī ar Agneses Bules izstādi “Latviešu sapņi”. Tiekamies Carnikavā!

A. Saprovska

Share on Facebook Tweet