Rakstos

Drukāt

1991. gada barikāžu dalībnieki vēl var pieteikt dalību atceres pasākumam 16. janvārī Rīgā

.

Bulvari BrivibaJoprojām notiek aktīva dalībnieku reģistrēšana atceres pasākumam "Bulvārī brīvība", kas veltīts 1991. gada janvāra Barikāžu laikam. Pasākums notiks 2016. gada 16. janvārī no plkst. 15.00 – 19.30 Ķīpsalas hallē.
 
Pasākumam aicināti pieteikties barikāžu dalībnieki un viņu tuvinieki, lai kopā atcerētos notikumus pirms 25 gadiem, dalītos pieredzē un sajūtās par piedzīvoto. Pieteikties pasākumam var, rakstot uz vai zvanot 67213525. Par iespējām nokļūt līdz atceres pasākuma norises vietai jāinteresējas savas pilsētas vai novada pašvaldībā!
 
Pasākumā programmā ir Barikāžu laika piemiņai veltīti video stāsti, uzrunas, dzejas lasījumi un muzikālie priekšnesumi. Pasākuma apmeklētāji varēs klausīties atmiņu stāstus par 1991. gada notikumu dalībnieku mobilizāciju, sajūtām, emocijām, plāniem, piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem, kā arī skatīties filmas no 1991. gada janvāra galvenajām norises vietām.
 
Patriotiskus muzikālos priekšnesumus sniegs mūsdienu tautas mūzikas apvienība "Jauno Jāņu orķestris", muzikālā apvienība "Raxtu raxti", etnorokgrupa "ElektroFolk", Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla", Rīgas Tehniskās universitātes studentu pūtēju orķestris SPO, kā arī jaunā dziedātāja Aleksandra Špicberga.
 
Atceres pasākums ir bez ieejas maksas.
 
Savukārt 20. janvārī plkst. 19.00 Rīgas Domā notiks 1991. gada barikāžu 25. gadadienai veltīts koncerts "Ar domu par rītdienu". Koncertā piedalās Igo, Renārs Kaupers, Jānis Stībelis, Aija Andrejeva, Goran Gora, Vestards Šimkus, Latvijas Radio koris un Kaspars Putniņš, Elīna Šimkus, Ieva Kerēvica, Aija Vītoliņa, Sus Dungo, Dainis Skutelis, Laima Jansone, Anete Kozlovska, Rīgas Doma meiteņu koris un citi. Ieeja bez maksas. Vairāk informācijas kultura.riga.lv.
 
Pasākumu programma janvārī Rīgā:
 
Afisa Barikazu pasakumi
 
Share on Facebook Tweet