Rakstos

Drukāt

12. jūlijā XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma gājiens

.

gajiens 800Svētdien, 12. jūlijā, ar svētku gājienu "Ābēcēdē...uūvēzēžē" un noslēguma koncertu "Manā dziesmā tu..." noslēgsies XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. Svētku gājienā piedalīsies Carnikavas pamatskolas un "Dālderīša" dejotāji, kā arī pašvaldības pārstāvji.
 
"Nāciet uz gājienu sveikt Carnikavas dejotājus! Tas ir tik saviļņojoši un patīkami, kad, ejot gājienā, tev kāds uzsauc," novadniekus  aicina Carnikavas bērnu deju kolektīvu vadītājs Jānis Precinieks.
 
Svētku gājiens sāksies plkst. 9.00. Dalībnieki tradicionāli sakārtoti alfabēta secībā. Gājiena maršruts būs divās plūsmās, dalībnieki no Carnikavas novads ies otrajā plūsmā – "Daugavas labais krasts" (Latgale, Vidzeme, Rīga). Gājiena maršruts: Kaļķu iela no Vaļņu ielas – laukums pie Brīvības pieminekļa – Brīvības gatve (labā puse!!!) – Brīvības iela līdz Bruņinieku ielai (Dailes teātris).
 
Pie Laimas pulksteņa laukumā pie Brīvības pieminekļa skanēs īpaši izsaukumi, kurus radījuši paši novadi, akcentējot sava novada nosaukuma sākumburtu.
 
Carnikavas novads svētku gājienā tiks pieteikts ar šādu tekstu:
Ceļmalā ceļinieks ceļazīmi ceļ: Carnikava.
Ceļavējš ceļotājiem ceļasomas ceļ.
Ciku caku cilpojiet caur Carnikavas ceļu cilpām!
Cik cīruļu, cielaviņu Carnikavu cildināja!
 
Gājiena noslēgumā pie Dailes teātra dalībniekus sveiks svētku virsvadītāji, virsdiriģenti, rīkotāji un valsts amatpersonas.
 
Šoreiz Gājiena ceļu aicināti "iemēģināt" arī nākošo svētku dalībnieki - ap plkst.11.30 no Brīvības pieminekļa laukuma sāksies Ķiparu jeb nākošos svētku dalībnieku gājiens. No jebkuras gājiena vietas tam pievienoties varēs jebkurš ķipars, tāpēc ir īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem, sākot no zīdaiņa vecuma līdz pat pirmskolai.
 
Plānots, ka svētku gājiens turpināsies līdz plkst. 13.30. Tas būs skatāms ne tikai klātienē, bet arī tiešraidē LTV1 un LTV7, kā arī tiešstraumē www.ltv.lv un LMT Straume.
 
Pavisam gājienā piedalīsies teju 38 000 dalībnieku.
 
12. jūlijā saistībā ar Svētku dalībnieku gājienu Rīgā no plkst. 7.00 līdz gājiena noslēgumam tiks veiktas izmaiņas atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos, kā arī slēgta satiksme gājiena norises vietās, vairāk par satiksmes organizāciju saistībā ar svētku gājienu var uzzināt ŠEIT.
 
FOTO: Ilmārs Znotiņš
Share on Facebook Tweet