Rakstos

Drukāt

Kalngalē apskatāma foto izstāde „Aizjūras bioloģiskā daudzveidība”

.

Izstade krabis 23lppAicinām apskatīt foto izstādi par aizjūras bioloģisko daudzveidību, ko veidojuši Francijas fotogrāfi. Izstādi veido 12 plakāti ar paskaidrojumiem franču un latviešu valodā, un tā aizvedīs skatītāju uz Jaunkaledoniju, Gvadelupu, kā arī Franču Gviānu, vienlaikus iepazīstinot ar to eksotisko un pievilcīgo bioloģisko daudzveidību.
 
No 9. februāra līdz 5. martam izstāde būs apskatāma Kalngales brīvā laika pavadīšanas centrā „Kadiķis”, bet pēc tam – centrā „Pīlādzis”, Carnikavā.
Pasaules bioloģiskā daudzveidība ir ļoti bagāta. Tomēr Francijas Aizjūras teritoriju vides un platuma grādu dažādība ir plašākai auditorijai mazāk zināma. Bioloģiskās daudzveidības loma mūsu dzīvē ir nozīmīga, jo tā mums sniedz ekoloģiskos resursus, inovatīvus risinājumus ķīmijā un ārstniecībā u.c. Izprast bioloģiskās daudzveidības struktūru un attīstību, kā arī apzināties tās lomu pasaules ekosistēmas funkcionēšanā ir nozīmīgs izaicinājums cilvēcei. Izstādi veidojis Francijas institūts Latvijā sadarbībā ar Francijas Pētniecības un attīstības institūtu.
 
S.Urtāne
Share on Facebook Tweet