Rakstos

Drukāt

Kamerkorim "Vēja balss” 1. vieta Garīgās mūzikas festivālā "Sudraba zvani”

.

Veja balss koris 800Jaunais gads Carnikavas kultūras dzīvē iesācies ar lielisku ziņu – Carnikavas kamerkoris „Vēja balss" diriģenta Jurģa Cābuļa vadībā izcīnījis divus 1. vietas diplomus XI Starptautiskajā Garīgās mūzikas festivālā "Sudraba zvani", kas no 8. –11. janvārim norisinājās Daugavpilī.
 
Festivāla konkursā kopumā startēja 66 kolektīvi no dažādām pasaules valstīm, un dalībniekus vērtēja starptautiska žūrija dažādās kategorijās – jaukto koru, kamerkoru, viendabīgo koru, bērnu koru, vokālo grupu, bērnu vokālo ansambļu, pieaugušo vokālo ansambļu, mūsdienu garīgās mūzikas, pareizticīgo un vecticībnieku garīgās mūzikas, katoļu un protestantu garīgās mūzikas, kā arī spiritual, gospel, jazz & pop kategrijās. Konkursanti katrā kategorijā izpildīja trīs skaņdarbus – divus garīgās mūzikas opusus un vienu pēc brīvas izvēles. Visās kategorijās vismaz viens skaņdarbs bija jāizpilda bez pavadījuma. „Vēja balss" startēja jaukto koru kategorijā un izpildīja Dž.Rosīnī kompozīciju "O Salutaris Hostia", F.Mendelsona – Bartoldi "Richte mich, Gott" un Ē.Ešenvalda "Northen lights".
 
Konkursa fināls un apbalvošanas ceremonija svinīgā atmosfērā notika Daugavpils Vienības namā. Zāle bija apmeklētāju pārpildīta, un katra finālista uzstāšanās tika sagaidīta un pavadīta ar sirsnīgiem aplausiem. Finālā kopumā piedalījās septiņi spēcīgākie kolektīvi – seši no Latvijas un viens no Igaunijas, cīnoties par četrām godalgotajām vietām. Rezultātā 3. vietu ieguva vokālā grupa "Maneo" (Igaunija), 2. vietu – Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas koris, 1. vietu godam nopelnīja Carnikavas kamerkoris "Vēja balss", savukārt mūsu sīvākie konkurenti – Siguldas jauktais koris "Atvars" – izcīnīja konkursa Grand Prix.
 
Veja balss 800
 
Varējām pārliecināties, ka Carnikavas kamerkora "Vēja balss" panākumu atslēga ir aizrautīgi dziedātāji un talantīgs diriģents. Esam patiesi gandarīti un sveicam kamerkori "Vēja balss" ar uzvaru jaukto koru kategorijā, konkursā iegūto 1.vietu un lielisko uzstāšanos!
 
A.Vorobeja
Share on Facebook Tweet