Rakstos

Drukāt

Kāpēc Carnikavā no "Swedbank" bankomāta nevar izņemt 5 eiro banknoti

.

5 eiroSaistībā ar novadnieku jautājumiem par to, kāpēc no "Swedbank" bankomāta, kas atrodas Carnikavā, nav iespējams izņemt 5 eiro naudas zīmi, publicējam bankas atbildi.
 
"Šobrīd Latvijā darbojas divu veidu bankomāti, pazīstamāki ir naudas izmaksas bankomāti, bet pēdējos gados, tehnoloģijām attīstoties – arvien vairāk tiek izmantoti bankomāti, kuros ir apvienota gan naudas izmaksas, gan arī iemaksas funkcija. Bankomāti, kuros ir arī naudas iemaksas iespēja, īpaši ir noderīga uzņēmējiem, kuri var ērti iemaksāt uzņēmuma kontā darba dienas laikā ietirgoto skaidro naudu. Taču arī citiem iedzīvotājiem, pat, ja viņi nav uzņēmēji, bankomāta iemaksas funkcija var būt noderīga, piemēram, ja jubilejā uzdāvināta apaļāka naudas summa, vai kāds ir atdevis aizņemto naudu.
Domājot par Carnikavas iedzīvotāju un uzņēmēju ērtību salāgošanu, tika pieņemts lēmums līdzšinējo naudas izmaksas bankomātu aizstāt ar bankomātu, kurā ir arī naudas iemaksas funkcija. Taču šādiem bankomātiem 5 eiro naudas zīmju izdošana nav tehnoloģiski iespējama, jo iespējamie naudas sasprūdumi, kas varētu veidoties bankomātam apgrozot dažāda izmēra naudas zīmes, radītu traucējumus bankomātu darbībā. Tādēļ 5 eiro naudas zīmes ir saņemamas tikai naudas izmaksas bankomātos, kur tās speciālās kasetnēs tiek ievietotas manuāli," informē AS "Swedbank" Biznesa klientu apkalpošanas menedžere Arnita Kampāne.
 
Share on Facebook Tweet