Paplašinās Carnikavas Novadpētniecības centru

.

muzejs rudensCarnikavas Novadpētniecības centrā notiks pārbūves darbi - centrs tiks papildināts ar saimniecības ēku un nojumi, un tiks veikti teritorijas labiekārtošanas darbi.
 
Carnikavas novadā turpinās projekta “Vidzemes piekrastes kultūras un dabas mantojuma iekļaušana tūrisma pakalpojuma izveidē un attīstībā – “Saviļņojošā Vidzeme”” īstenošana, kura ietvaros jau veikta “Svētku laukuma” pārbūve un šobrīd norit gājēju tilta pāri Vecgaujai būvniecība. Maija sakumā projekta ietvaros izdota būvatļauja Carnikavas Novadpētniecības centra pārbūves darbiem, kā rezultātā centrs tiks papildināts ar saimniecības ēku lielgabarīta eksponātu un inventāra izvietošanai un nojumi izskalotā kuģa vraka eksponēšanai. Savukārt teritorijas labiekārtošanai paredzēts noasfaltēt automašīnu stāvvietu, nograntēt esošos celiņus un izveidot slipu laivu ielaišanai un izvilkšanai no Gaujas.
 
Novadpētniecības centra pārbūve notiek projekta Eiropas Savienības fondu darbības programmas SAM 5.5.1. “Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus” ietvaros, saņemot Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumu.
 
Atbilstoši iepirkuma rezultātiem pārbūves darbus veic SIA “Būvalts R” un pārbūves darbu izmaksas ir 283 056,32 eiro bez PVN. Būvdarbus plānots pabeigt šī gada beigās.
 
Būvdarbu laikā Carnikavas Novadpētniecības darbība netiks pārtraukta un centrs darbosies kā ierasts. Būvlaukums tiks ierīkots un iežogots teritorijas austrumu pusē, iekļaujot esošo stāvlaukumu, un šobrīd tiek izstrādāta transporta kustības shēma.

ERAF

Share on Facebook Tweet