Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem panākumi Valsts konkursā

.

Bake 1200Valsts konkurss mūzikā šajā mācību gadā norisinājās Latvijas profesionālās ievirzes mūzikas izglītības iestāžu pūšaminstrumentu spēles un sitaminstrumentu spēles audzēkņiem. Tajā ar ļoti atzīstamiem rezultātiem startēja arī vairāki Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi.

Jau Valsts konkursa otrajā kārtā, kas 14.–19. janvārī norisinājās Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā, no desmit CMMS audzēkņiem septiņi izcīnīja godalgotas vietas: trešo vietu ieguva saksofonistes Monta Daniļēviča, Elīna Pļaviņa un sitaminstrumentālists Bruno Briedis; otrā vieta – saksofonistei Luīzei Baķei, flautistei Ievai Pikurei un sitaminstrumentālistam Jurim Dauburam. Otrajā kārtā pirmo vietu ieguva klarnetists Eduards Cipulis. Tie ir izcili sasniegumi, un vietas Valsts konkursa otrajā kārtā ir spilgts apliecinājums audzēkņu un pedagogu meistarībai. Sveicam jaunos mūziķus un viņu pedagogus Ievu Sloku, Vinetu Daugavvanagu-Vanagu, Elīsu Balceri un Mareku Loginu!

Uz Valsts konkursa finālu, kas norisinājās 11.–13. februārī Augusta Dombrovska mūzikas skolā, tika izvirzīti CMMS audzēkņi J. Dauburs, B. Briedis, I. Pikure, E. Cipulis un L. Baķe. Finālā sacentās Latvijas labākie jaunie pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu specialitāšu audzēkņi, un visi CMMS jaunie mūziķi demonstrēja teicamu sniegumu. Labākiem no CMMS bija Luīze Baķe (pedagogs Ieva Sloka), kas ieguva 1. vietu saksofona ceturtajā grupā, Eduards Cipulis (ped. Ieva Sloka) – 2. vieta (klarnetes pirmajā grupā) un Ieva Pikure (ped. Vineta Daugavvanaga-Vanaga) – 3. vieta flautas spēles pirmajā grupā.

Paldies pedagogiem, audzēkņiem un vecākiem par ieguldīto darbu un neatlaidību!

I. Doriņš

Attēlā: Luīze Baķe

Share on Facebook Tweet