24.maijā EP vēlēšanu iecirkņu darbalaiks pagarināts līdz 20.00; var balsot tikai savā iecirknī

.

24 25 maijsCentrālā vēlēšanu komisija (CVK) pieņēma lēmumu neturpināt īstenot vēlētāju datu apmaiņu vēlēšanu iecirkņos, kas tika lietota, lai iepriekšējās balsošanas dienās dotu iespēju vēlētājiem balsot citā vēlēšanu iecirknī, jo nav iespējams nodrošināt sistēmas darbību labā kvalitātē. Tas nozīmē, ka 24. maijā vēlētājiem ir iespēja balsot iepriekš, taču tikai tajā vēlēšanu iecirknī, kurā vēlētājs reģistrēts.

Saeima 23. maijā steidzamības kārtā pieņēma grozījumu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu likumā izpildi, paredzot, ka 24. maijā vēlēšanu iecirkņu darbalaiks ir no pulksten 10.00 līdz 20.00. Tādējādi visi vēlēšanu iecirkņi Latvijā un arī Carnikavas novadā šodstrādās par četrām stundām ilgāk, nekā bija noteikts līdz šim. Iecirkņa darba laiks pagarināts, lai dotu vēlētājiem iespēju vēl pēc darba dienas beigām doties nobalsot uz savu vēlēšanu iecirkni.

Vēlēšanu pamatdienā 25. maijā vēlēšanu iecirkņi balsotājiem būs atvērti no plkst. 7.00 līdz 20.00. Dodoties balsot, līdzi jāņem pase vai personas apliecība (eID).
 

Carnikavas novadā darbojas trīs vēlēšanu iecirkņi:

Nr. 960 BRĪVĀ LAIKA PAVADĪŠANAS CENTRĀ "KADIĶIS" Cīruļu ielā 10, Kalngalē,
Nr. 779 CARNIKAVAS NOVADA PAMATSKOLĀ Nākotnes ielā 1, Carnikavā,
Nr. 970 GAUJĀ, "Ievas", Gauja (pie stacijas “Gauja)”.

Ja nezināt savu vēlēšanu iecirkni, to var noskaidrot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes e-pakalpojumā “Vēlēšanu iecirkņa noskaidrošana” vai pa tālruni 67049999. Tālruņa darbalaiks 24. un 25. maijā: no plkst. 7.00 līdz 24.00.

Pēc CVK informācijas
Share on Facebook Tweet