Ar izklaidēm un mūziķu pavadījumā svinīgi atklāta Carnikavas promenāde

.

taka carnikava logo

 

 

promenades atklasana 2253 Copy1. decembra pusdienas laikā Laivu ielā pulcējās vairāk nekā 300 cilvēku, lai piedalītos svinīgā ilgi gaidītās Carnikavas promenādes atklāšanas pasākumā un kopīgi izietu teju divus kilometrus garo maršrutu līdz jūrai.

 
Svinīgajā ceremonijā lentīti Carnikavas promenādes sākumā pārgrieza Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un viņas vietniece Genovefa Kozlovska, savukārt pasākumā uzrunu klātesošajiem teica arī būvdarbu firmas SIA “Ceļinieks 01” valdes priekšsēdētāja Dārta Zaumane un Dabas aizsardzības pārvaldes Ģenerāldirektora vietniece dabas aizsardzības jomā – Gunta Gabrāne.
 
Kuplais apmeklētāju pulks skaistajā sestdienas dienā izgāja 1800 m garo maršrutu (vienā virzienā) un apstājās visās piecās atpūtas vietās promenādē. Tur apmeklētājus sagaidīja novada izglītības, kultūras un sporta jomas pārstāvju sagatavotie pārbaudījumi. Sporta stratēģijas nodaļas vadītājs Edvīns Krūms lika cilvēkiem izkustēties un iemēģināt roku diska golfa mešanā, Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas (CMMS) audzēkņi bija sagatavojuši mazākajiem pasākuma apmeklētājiem krāšņu puzli ar to putnu attēliem, kas dzīvo dabas parka teritorijā, Carnikavas Novadpētniecības centra vadītāja Olga Rinkus izspēlēja atjautības uzdevumus un pārbaudīja novadnieku zināšanas par dabas parku, deju kolektīvu vadītāji Jānis un Anita Precinieki ar rūķu saimi izdejoja Ziemassvētku danci, savukārt promenādes galā visus sagaidīja silta tēja un pīrādziņi.
 
Jau rakstījām, ka būvdarbi promenādē tika veikti īpašos apstākļos, saudzīgi pret dabu un ievērojot vides aizsardzības dienestu norādījumus. Tajā ir piecas atpūtas vietas ar soliņiem, velostatīviem un atkritumu urnām, kas būs papildu ērtība nokļūšanai uz jūru īpaši jaunajām ģimenēm ar bērnu ratiņiem un senioriem. Vasaras sezonā promenādes galā, pirms koka laipu sākuma, strādās arī tualete.
 
 
Carnikavas promenāde īstenota specifiskā atbalsta mērķa 5.4.1.1. pasākuma “Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija Natura 2000 teritorijās” projekta ietvaros ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu.
Share on Facebook Tweet