Pašvaldība un tās iestādes atsāk klientu pieņemšanu klātienē

.

domes eka 85130Ārkārtējā situācija valstī saistībā ar koronvīrusu Covid-19 ir beigusies, un tiek samazināti vairāki ierobežojumi. Arī Carnikavas novada dome no 10. jūnija atsāk apmeklētāju pieņemšanu klātienē.
 
Veselības ministrija uzsver: būtiski ir katram pašam izvērtēt riskus un spēt uzņemties atbildību par savu un līdzcilvēku veselību, lai saslimšana ar Covid-19 nepieaugtu. 

Pamatprincipi, kas palikuši nemainīgi arī pēc 9. jūnija, ir – visur, kur iespējams, ievērot 2 metru distanci, cītīgi mazgāt rokas un palikt mājās, sajūtot slimības simptomus. Sabiedriskās vietās jāseko līdzi informatīvajām zīmēm, izpildot pakalpojuma sniedzēja vai pasākuma organizētāja norādījumus.

Arī Carnikavas novada domē no 10. jūnija atsākta apmeklētāju pieņemšana. Lai izvairītos no iespējamas inficēšanās ar vīrusu Covid-19, pašvaldības administrācijas un iestāžu telpās apmeklētājiem jāievēro 2 metru distance; rūpējoties par roku higiēnu, līdzās ieejas durvīm novietoti roku dezinfekcijas līdzekļi un informatīvie materiāli.
 
Veselības ministrija, skaidrojot Ministru kabineta nolemto, uzsver:
- distances ievērošanai, īpaši starp svešiem cilvēkiem, joprojām ir izšķiroša nozīme,
- sabiedriskajā transportā, kur bieži nav iespējams starp cilvēkiem ievērot 2 m distanci, jālieto mutes un deguna aizsegs; jāievēro roku higiēna,
- lai gan savās mājās vai dārzā nav jāievēro nosacījumi par pulcēšanos, tomēr cilvēkiem pašiem jāuzņemas atbildība par privātu pasākumu norisi un jārespektē piesardzības pasākumi,
- aktīvas cilvēku plūsmas vietās, piemēram, tirdzniecības vietās u.c., ieteicams ilgstoši neuzkavēties vienā vietā,
- rūpīgi jāizvērtē nepieciešamība doties ceļojumā; jārēķinās, ka ārzemēs ir ne tikai lielāks risks inficēties ar Covid-19, bet arī iespēja nonākt karantīnā, kas būs jāievēro valstī, kur tobrīd atradīsies.


Carnikavas novada iestāžu un struktūrvienību darba organizācija pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas šā gada 10. jūnijā

Carnikavas novada dome – atsākta klientu apkalpošana klātienē pēc iepriekšēja pieraksta pa tālr. 67993814 vai rakstot e-pastā uz .
Domei adresētos iesniegumus turpmāk var iesniegt gan klātienē, gan izmantot iespēju dokumentus iesniegt elektroniski, izmantojot valsts un pašvaldību pakalpojumu portāla Latvija.lv pakalpojumu “Iesniegums iestādei”. Ar elektronisku parakstu parakstītus dokumentus var sūtīt uz vai izmantot iespēju dokumentus papīra formātā nogādāt domē, kur pie ēkas ieejas Stacijas ielā 5, Carnikavā ir izvietota pastkastīte dokumentu iesniegšanai.

Carnikavas vienotais valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centrs – atsākta klientu apkalpošana klātienē. Tomēr, lai izvairītos no drūzmēšanās, iesniedzot VID deklarāciju vai VPVKAC risinot citus jautājumus, aicinām iepriekš sazināties ar centra speciālistēm, lai vienotos par pieņemšanas laiku pa tālr. 29840610, 22013888, 29124828 vai rakstot uz e-pasta adresi .
 
P/a “Carnikavas Komunālserviss” – atsākta klientu apkalpošana klātienē. Aģentūrai adresētos iesniegumus turpmāk var iesniegt gan klātienē, gan izmantot iespēju dokumentus iesniegt elektroniski, izmantojot valsts un pašvaldību pakalpojumu portāla Latvija.lv pakalpojumu “Iesniegums iestādei”, vai ar elektronisku parakstu parakstītus dokumentus sūtīt uz .

Sociālais dienests – atsākta klientu apkalpošana klātienē pēc iepriekšēja pieraksta pa tālr. 67993101 vai rakstot e-pastā uz . Sociālajam dienestam adresētos iesniegumus turpmāk var iesniegt gan klātienē, gan izmantot iespēju dokumentus iesniegt elektroniski, izmantojot valsts un pašvaldību pakalpojumu portāla Latvija.lv pakalpojumu “Iesniegums iestādei”, ar elektronisku parakstu parakstītus dokumentus sūtīt e-pastā uz , vai turpināt izmantot iespēju dokumentus papīra formātā nogādāt domē, kur pie ēkas ieejas Stacijas ielā 5, Carnikavā ir speciāli izvietota pastkastīte dokumentu iesniegšanai.
 
Būvvalde – atsākta klientu apkalpošana klātienē. Tomēr, lai izvairītos no drūzmēšanās, aicinām iepriekš sazināties ar būvvaldi, lai vienotos par pieņemšanas laiku pa tālr. 67993428 vai rakstīt e-pastā uz . Atgādinām, ka no šā gada 1. janvāra pašvaldības būvvaldes pakalpojumi ir pieejami Būvniecības informācijas sistēmā (BIS).
 
Pašvaldības policija – atsākts darbs ikdienas režīmā. Pašvaldības policijai adresētos iesniegumus turpmāk var iesniegt gan klātienē, gan izmantot iespēju dokumentus papīra formātā nogādāt pašvaldībā, kur pie ieejas ēkā Stacijas ielā 7, Carnikavā ir speciāli izvietota pastkastīte dokumentu iesniegšanai.

Bibliotēka – atsākts darbs ikdienas režīmā pēc vasaras darba laika. Bibliotēkas telpās vienlaikus var atrasties ne vairāk kā divi apmeklētāji, uzturēšanās ilgums – līdz 20 min. Datorpakalpojumi pieejami tikai pieaugušajiem (līdz 30 min), mācību nolūkos – līdz divām stundām. Maksas pakalpojumi bibliotēkā pagaidām nav pieejami.

Bāriņtiesa – atsākts darbs ikdienas režīmā (apmeklētāju pieņemšana P, C, 8.00–12.00; 12.30–17.30). Bāriņtiesai adresētos iesniegumus turpmāk var iesniegt gan klātienē, gan izmantot iespēju dokumentus iesniegt elektroniski, izmantojot valsts un pašvaldību pakalpojumu portāla Latvija.lv pakalpojumu “Iesniegums iestādei”. Ar elektronisku parakstu parakstītus dokumentus sūtīt uz vai izmantot iespēju dokumentus papīra formātā nogādāt domē, kur pie ēkas ieejas Stacijas ielā 5, Carnikavā ir speciāli izvietota pastkastīte dokumentu iesniegšanai.

Dzimtsarakstu nodaļa – atsākta klientu apkalpošana klātienē.
 
Izglītības nodaļa – atsākta klientu apkalpošana klātienē. Tomēr, lai izvairītos no drūzmēšanās, aicinām iepriekš sazināties ar nodaļas vadītāju, lai vienotos par pieņemšanas laiku pa tālr. 29389606 vai rakstot uz e-pastu .

Carnikavas pamatskola – darbalaiks līdz 1. septembrim no 8.00 līdz 14.00.

PII “Riekstiņš” – līdz augusta beigām bērnudārzā darbosies dežūrgrupas.

PII "Piejūra" - bērnudārzā darbojas dežūrgrupa.
 
Sports – notiek sporta treniņi un nodarbības, vienā treniņgrupā pulcējoties ne vairāk kā 30 cilvēkiem, ieskaitot treneri. Nodarbības var apmeklēt bez vecuma ierobežojumiem.

Kultūra – atsākti amatierkolektīvu mēģinājumi, ievērojot 2 m distanci. Līdz jūnija beigām pasākumos iekštelpās varēs pulcēties ne vairāk kā 100, bet ārtelpās – ne vairāk kā 300 cilvēku, ievērojot 2 m distanci.

Carnikavas Novadpētniecības centrs – atsākts darbs ikdienas režīmā. Lai centra nelielajās telpās nodrošinātu nepieciešamo distancēšanos, grupām centra apmeklējums jāpiesaka iepriekš pa tālr. 29128086 vai rakstot uz e-pasta adresi: .

Tūrisma informācijas centrs – atsākts darbs ikdienas režīmā no 20. jūnija. Jūnijā, jūlijā un augustā centrs darbosies pēc vasaras laika no otrdienas katru darba dienu un sestdienu (O, T, P, S 8.00-16.30, C 8.00-17.30).

Arī pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas lūdzam iedzīvotājus būt atbildīgiem – ievērot sociālo distancēšanos (2 m), roku mazgāšanas un klepošanas higiēnu. Aicinām lietot sejas masku publiskās vietās un ievērot nepieciešamos drošības pasākumus atbilstoši situācijai, lai pasargātu sevi no inficēšanās ar koronvīrusu!
Share on Facebook Tweet