Carnikavas rudens nūjošanas festivālā rekordliels dalībnieku skaits

.

Rudens nujosana 2019 763114. septembrī pie Carnikavas Novadpētniecības centra notika tradicionālais Carnikavas rudens nūjošanas festivāls. Šī pasākuma mērķis ir pulcēt un vienot nūjošanas entuziastus un interesentus, dodoties kopīgā nūjošanas pārgājienā pa gleznainajām dabas parka “Piejūra” takām, piekrasti un apmeklēt unikālo vietu pie Gaujas ietekas jūrā.

Carnikavas nūjošanas festivāla sabiedrotie šogad bija lieliskā trase dabas parkā "Piejūra", krāšņu mākoņu un viļņu izgreznotas ainavas, labs garastāvoklis un prieks par aktīvi pavadītu sestdienas priekšpusdienu. Šogad pasākumā piedalījās kupls pulks dažāda līmeņa nūjotāju – gan tādi, kas cīnās par Latvijas nūjošanas čempiona titulu, gan iesācēji. Dalībnieki bija ieradušies ne tikai no kaimiņiem – Ādažiem, Rīgas u.c., bet arī mērojuši ceļu arī no tālākām vietām – Cēsīm un Jaunpiebalgas un pat kaimiņvalsts Igaunijas. Kopā pasākumā piedalījās vairāk nekā 180 dalībnieku.

Pulcēšanās pasākumam, kā ierasts notika Carnikavas Novadpētniecības centrā. Pēc iesildīšanās dalībnieki, izvērtējot savas spējas un vēlmes, varēja doties 7,5 km vai 14 km trasēs. Nūjošana notika bez sacensību elementiem katra dalībnieka individuālā tempā.

Atgriežoties Novadpētniecības centrā, pasākuma dalībnieki varēja baudīt gardu zupu, atpūsties skaistā vietā pie Gaujas, ka arī sadarbībā ar Carnikavas Novadpētniecības centru piedalīties izglītojošā un izklaidējošajā pasākumā "Carnikavas kaujām 100", kas Carnikavas Novadpētniecības centrā norisinājās 14. septembra pēcpusdienā.

Tā kā dalībnieki necīnījās par vietu uz pjedestāla, nūjošanas festivāla atbalstītāju – "Taku sports", "Dr. Mauriņa vēnu klīnikas" un Carnikavas novada domes – sarūpētās balvas savus īpašniekus atrada loterijā, kurai varēja reģistrēties ikviens pasākuma dalībnieks.

Paldies pasākuma atbalstītājiem "Dr. Mauriņa vēnu klīnika" un "Taku sports" par atbalstu!

FOTOGALERIJA

Share on Facebook Tweet