Veselības dienā – aktīvas izklaides un jaunas ierosmes veselīgam dzīvesveidam

.

Veselibas diena 2019 8525Sestdien, 28. septembrī, ģimeniskā un aktīvā gaisotnē Carnikavā noritēja Veselības dienas pasākumi. Veselības dienas dalībnieki aktīvi izmantoja iespēja veikt holesterīna un cukura līmeņa, kā arī svara un asinsspiediena mērījumus, lai iegūtu informāciju par savu veselības stāvokli.

Ortopēdijas centra speciālists interesentiem veica pēdas noslogojuma datordiagnostiku, ar kuras palīdzību noskaidro ķermeņa smaguma sadalījumu uz pēdām, un sniedza konsultācijas par saistību starp ķermeņa svara sadalījumu uz pēdas virsmas un tā ietekmi uz locītavām, mugurkaulu u.c.

Ikviens varēja kārtīgi iesildīties izvingroties Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeita vadībā, kam sekoja jautri un atraktīvi sporta uzdevumi, bet pēc pasākuma aktīvās daļas Rīgas Stradiņa universitātes lektors un Latvijas rekordists 400 m skrējienā Jānis Leitis uzstājās ar lekciju par veselīgu uzturu.

Pašus jaunākos pasākuma dalībniekus piesaistīja koša piepūšamā atrakcija, bet Carnikavas stadiona saimnieks, pazīstamais BMX pionieris Latvijā un mūsu novadnieks Sarmis Ozoliņš kopā ar Elīnu Strodi (ģitāra/balss) sniedza muzikālu priekšnesumu, radot īstu svētku nosakaņu pasākumā.

“Veselības diena” tiek organizēta Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/046 "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Carnikavas novadā” ietvaros.

ES 2020 ESF

Share on Facebook Tweet