Moduļu ēkā ierakta laika kapsula

.

modulu eka kapsulas ieraksana 800Otrdien, 2019. gada 16. jūlijā, moduļu izglītības iestādes ēkas pamatos tika iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.
 
Kapsula tika ierakta, piedaloties Carnikavas novada domes priekšsēdētājai Daigai Mieriņai, Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājai Inārai Stalidzānei un projektu vadītājam Kasparam Šteinbergam, būvvaldes vadītājam Aināram Grikmanim un ainavu arhitektei Maijai Geidānei, projekta autoriem – arhitektiem Ievai Rītai un Aivaram Rītam, būvuzņēmēja SIA “Ventars” valdes loceklim Mārim Klintam, būvdarbu vadītājiem Jānim Šubinam un Jānis Veckalnam, un būvuzraugiem SIA “Marčuks” atbildīgajam būvuzraugam Aleksandram Marčukam un būvuzraugam Ralfam Grauzem.
 
Laika kapsulā ievietots Carnikavas pašvaldības informatīvā izdevuma “Carnikavas Novada Vēstis” jūlija numurs, kas liecinās par aktuālākajiem novada notikumiem laikā, kad notikusi pamatu būvniecība, Carnikavas novada domes 2017. gada 3. novembra domes lēmums Nr.23, 1.§, kurā deputāti lēma par moduļu ēkas būvniecību, un īpašs vēstījums, ko pirms iemūrēšanas parakstīja Carnikavas novada domes priekšsēdētāja un pārējie klātesošie.
 
“Šodien ir zīmīga diena, jo varam likt atskaites punktu paši sev un jau padarītajam darbam. Manuprāt, esam atraduši labu risinājumu šāda tipa projektam, jo par 3,4 miljoniem uzbūvējam ēku, kas nākotnē funkcionalitātes ziņā kalpos vēl ilgi,” kapsulas ierakšanas pasākumā teica D. Mieriņa. “Daudzviet Eiropā tiek meklēti jauni un netradicionāli risinājumi, lai varētu izdarīt labāk, efektīvāk un iespēju robežās. Varu droši teikt, ka Carnikavas novada pašvaldība ir bijusi tā, kas par šāda veida risinājumiem domājusi vienmēr.”
 
“Manā pieredzē pirmo reizi atklājam pamatus un liekam simbolisku laika kapsulu tādas ēkas pamatos, kurai ir pirmreizējs mērķis – jaunā paaudze, un arī otrreizējais mērķis – jau vecākā paaudze,” pasākumā teica būvuzņēmēja SIA “Ventars” valdes loceklis M. Klints. “Maz ir pašvaldības, kas izvēlas netradicionālus risinājumus un arī šo nevaram par tādu nosaukt. Kopā ar talantīgiem projektētājiem un arhitektiem no netradicionāla risinājuma esam radījuši skaistu gala produktu, kas savu rakstura iezīmi nezaudēs arī pēc desmit gadiem.”
 
Moduļu izglītības iestādes ēkas projektēšanas un būvniecības izmaksas ir 3 496 295 eiro, kas pilnībā tiek finansētas no Carnikavas novada pašvaldības budžeta. Izglītības iestādes ēkas būvdarbi rit pēc plāna un būvdarbus plānots pabeigt 2020. gada pavasarī.
 
Moduļu ēkā tiks organizēts izglītības darbs Carnikavas pamatskolas pārbūves laikā. Ēkā paredzētas 26 klases, tai skaitā 14 klases sākumskolas izglītības procesam, bet 12 klases pamatskolas vajadzībām, tāpat plānotas specializētās klases dabaszinību, mājturības un datorzinību apguvei, kā arī vingrošanas telpa ar ģērbtuvēm un ēdināšanas telpas.
 
Moduļu ēkas kopējā platība plānota 2357 kvadrātmetri, bet apkārtējās teritorijas labiekārtojuma laukums, kas ietver piebraucamos ceļus, ietves, atpūtas zonas, autostāvvietas, un apzaļumošanu– 8648 kvadrātmetri.
 
Vienlaicīgi tiek izstrādāts moduļu ēkas pārbūves būvprojekts, lai pēc tam, kad Carnikavas pamatskola būs atgriezusies pārbūvētajā izglītības kvartālā Nākotnes ielā, ēku pārveidotu par pansionātu ar veselības aprūpes un rehabilitācijas centru. Šobrīd tiek plānots, ka pansionātā būs pieejamas dažāda izmēra istabiņas 50 klientiem, divu ģimenes ārstu prakses vietas, kā arī zobārsta vai ārsta speciālista prakses vieta un rehabilitācijas centrs ar ūdens procedūru, masāžas un fizioterapeita darba telpām. Paredzams, ka detalizēta pansionāta būvprojekta izstrāde uzsāksies 2020. gadā.
Share on Facebook Tweet