Vēl tikai 9.oktobrī var pieteikt lielgabarīta atkritumu izvešanu 12.oktobrī par maksu, nolietoto elektrotehniku izvedīs bez maksas

.

Lielgabarits uzsaukumsVides pakalpojumu uzņēmums SIA “Clean R” sadarbībā ar Carnikavas novada pašvaldību šī gada 12. oktobrī visos Carnikavas novada ciemos organizē “Eko dienas” jeb lielgabarīta atkritumu un nolietotās elektrotehnikas, t. sk. luminiscento lampu izvešanas akciju.

Elektrotehnikas un luminiscento lampu izvešana tiks nodrošināta bez maksas, savukārt maksa par lielgabarīta atkritumu izvešana ir 24,84 eiro/m3.

Vietas, kurās nepieciešams nodrošināt pakalpojumu, jāpiesaka līdz 2019. gada 9. oktobrim (ieskaitot) elektroniski, rakstot uz vai pa tālruni 67111001. Piesakot izvešanu, jānosauc adrese un aptuvenais atkritumu apjoms, kā arī atkritumu frakcija – sadzīves lielgabarīts, elektrotehnika vai luminiscentās lampas.

Lielgabarīta atkritumi un elektrotehnika 12. oktobra rītā plkst. 8.00 jānovieto pie sava sadzīves atkritumu konteinera, un dienas laikā atkritumi tiks aizvesti. Lūdzam ņemt vērā, ka atkritumi jānovieto tā, lai tiem varētu piekļūt ar speciālo transportu.

Pieteikumu par daudzdzīvokļu namu iedzīvotāju lielgabarīta atkritumu un elektrotehnikas izvešanu noteiktajā termiņā iesniedz konkrētā nama apsaimniekotājs.

"Eko dienas" ietvaros iedzīvotāji var nodot šādas nederīgas elektriskās un elektroniskās iekārtas: ledusskapjus, veļas un trauku mazgājamās mašīnas, elektriskās krāsniņas, putekļu sūcējus, fēnus, gludekļus, kafijas automātus, tosterus, datorus, monitorus, printerus, televizorus, radioaparātus, urbjmašīnas, mobilos tālruņus u.c.

Savukārt lielgabarīta atkritumu konteinerā drīkstēs ievietot liela izmēra sadzīves atkritumus, kurus izmēra dēļ nevar ievietot atkritumu konteinerā, piemēram, nolietotas mēbeles – skapīšus, gultas, krēslus, matračus, citas mēbeļu daļas u.tml., bet ne būvgružus.

Nododot šos priekšmetus videi draudzīgai pārstrādei, iedzīvotāji ne vien atbrīvo savu mājokli no nederīgām lietām, bet arī saudzē dabu, jo elektriskās un elektroniskās iekārtas ir videi kaitīgie atkritumi, ko nedrīkst mest sadzīves atkritumu konteineros. Šīs iekārtas satur sastāvdaļas, kas, nonākot vidē vai saskarē ar cilvēku, var būt ļoti kaitīgas. Nodotā tehnika tālāk nonāks pārstrādes centros, kur to izjauks, atdalot plastmasu un citas pārstrādei derīgās sastāvdaļas.

Atkārtoti aicinām tos iedzīvotājus, kuri vēl nav noslēguši atkritumu apsaimniekošanas līgumus ar SIA “Clean R”, nekavējoši to izdarīt!

Ziemas sezonā – no 2019. gada oktobra līdz 2020. gada aprīlim – atkritumu apsaimniekotājs "Clean R" Carnikavā pieņems klientus katra mēneša otrajā un ceturtajā ceturtdienā pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" telpās Stacijas ielā 7 no plkst. 8.30 līdz 12.00 un no 12.30 līdz 17.00.

Līgumu iespējams noslēgt arī interneta vietnes www.cleanr.lv sadaļā "e-pakalpojumi", autorizējoties ar internetbankas starpniecību. Par visiem neskaidrajiem jautājumiem aicinām vērsties "Clean R" Klientu apkalpošanas centrā, rakstot uz e-pasta adresi , kā arī darbdienās plkst. 8.00–17.00 zvanot uz Klientu centra tālruni 67111001 vai klātienē darba laikā uzņēmuma birojā Vietalvas ielā 5, Rīgā.

Brīdinām, ka Carnikavas novada pašvaldības policija drīzumā sāks atkritumu apsaimniekošanas līgumu kontroli un atgādinām, ka saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu sods par sadzīves atkritumu radītāja vai īpašnieka nepiedalīšanos pašvaldības organizētajā sadzīves atkritumu savākšanā ir no 70 līdz 700 eiro. Tāpat policija uzraudzīs, lai pie dalīti vākto atkritumu konteineriem netiktu izmesti sadzīves atkritumu u.tml.

Informāciju par atkritumu apsaimniekošanu novadā pastāvīgi varat atrast vietnē www.komunalserviss.carnikava.lv.

 

Clean R, Carnikavas Komunālserviss
Share on Facebook Tweet