Drukāt

Sabiedriskā apspriešana Carnikavā par Igaunijas – Latvijas trešo elektropārvades tīkla starpsavienojumu notiks 3. decembrī

.

elektriskie tikli vadiAS "Latvijas elektriskie tīkli" informē, ka sabiedriskās apspriešanas sapulce ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumam par paredzēto darbību "Igaunijas – Latvijas trešais elektropārvades tīkla starpsavienojums" notiks 3. decembrī plkst. 18.00 Carnikavas pamatskolas aktu zālē (Nākotnes ielā 1).
 
Lēmums par ietekmes uz vidi novērtējumu pieņemts 2012. gada 8. oktobrī. Ar ziņojumu var iepazīties visās skartajās pašvaldībās un www.let.lv no šī gada 13. novembra līdz 20. decembrim un šajā laikā sūtīt rakstiskus priekšlikumus par paredzēto darbību Vides pārraudzības valsts birojam (Rūpniecības iela 23, LV-1045, Rīga, tālr. 67321173, www.vpvb.gov.lv, e-pasts: ).
 
Kā informē AS "Latvijas elektriskie tīkli", Trešais Igaunijas – Latvijas elektropārvades tīkla starpsavienojums nodrošinās Baltijas reģiona elektroapgādes drošumu un elektroenerģijas tirgus darbību ilgtermiņā. Tas savienos Sindi (Kilingi-Nõmme) Igaunijā ar Rīgas TEC-2 Latvijā. Trases kopējais garums ir aptuveni 220 km (~10% Igaunijā, ~90% Latvijā).
 
Latvijas Igaunijas elektrosavienojums
 
Tiek izskatītas divas alternatīvas ar dažādiem apakšvariantiem atbilstoši KARTEI. 
 
Septiņās pašvaldībās plānotā elektrolīnijas trase apvienota ar plānoto Rail Baltica dzelzceļa trasi un sapulcēs tiks apspriesti abi projekti vienlaicīgi.
 
AS "Latvijas elektriskie tīkli"
Kontakttālrunis: 29277744
Share on Facebook Tweet