Rakstos

Drukāt

Izvēlēti darbi ūdenstorņa apgleznošanai konkursa “Sabiedrība ar dvēseli” ietvaros

.

bernu zimejumi SAD 2578Biedrības “Nākotnes iela” izsludinātajā ūdenstorņa apgleznojuma skiču konkursa norises laikā no 16. maija līdz 14. jūnijam kopumā tika saņemti 23 autordarbi. Konkursa mērķis bija iegūt vizuālās idejas nefunkcionālā ūdenstorņa Dārznieku ielā 5, Carnikavā pakājes apgleznošanai, lai paši bērni, Carnikavas novada iedzīvotāji, veicot ūdenstorņa apgleznošanu, pārvērstu to par jaunu un interesantu pilsētvides objektu.
 
Iesniegtos darbus 16. jūnijā vērtēja speciāli izveidota komisija šādā sastāvā: Ināra Stalidzāne, projektu “Sabiedrība ar dvēseli” vērtēšanas komisijas vadītāja, Aija Didrihsone, Carnikavas Mūzikas un Mākslas skolas direktora vietniece, Maija Geidāne, Carnikavas novada domes ainavu arhitekte, Ginta Ceple, biedrības “Nākotnes iela” pārstāve, Gundaris Kravalis, Carnikavas novada iedzīvotājs.
 
Komisija, rūpīgi apskatot katru darbiņu, izvēlējās astoņus uzvarētājus: trīs darbus, kuri ir īpaši izceļami no idejas un tehnikas viedokļa, kā arī piecus interesantus darbus, kuru elementi tiks izmantoti ūdenstorņa apgleznošanā.
 
Pagaidām uzvarētāju vārdi tiek turēti noslēpumā. Autoru apbalvošana iecerēta svinīgajā ūdenstorņa jaunā tēla atklāšanas pasākumā septembrī. Uzvarētāji par to tiks personīgi informēti.
 
Augusta mēnesī iecerēta ūdenstorņa pakājes divu metru augstumā virsmas sagatavošana, lai septembrī to varētu apgleznot. Apgleznošanā piedalīties tiks aicināti visi bērni, kuriem tas interesētu. Sekojiet informācijai pašvaldības mājaslapā un biedrības “Nākotnes iela” mājaslapā, kā arī Facebook lapā.
 
Ūdenstorņa apgleznojuma skiču konkurss ir daļa no biedrības projekta “Cits ūdenstornis Carnikavas pilsētvidē”. Projektu līdzfinansē Carnikavas novada dome projektu konkursa “Sabiedrība ar dvēseli” ietvaros.
 
A. Deniņa
Share on Facebook Tweet