Drukāt

Drošības pasākumu neievērošana Covid-19 ierobežošanai paredz sodus

.

Aicinām stingri ievērot noteiktos ierobežojumus valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā un tiem, kuri nesen atgriezušies no ārvalstīm vai bijuši kontaktā ar šīm personām, pašizolēties un neatrasties sabiedriskās vietās, lai nepakļautu riskam citus cilvēkus. Neievērojot ārkārtas situācijā noteiktos drošības pasākumus, par to tiek piemērots sods.

Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz naudas sodu fiziskām personām no 10 līdz 700 eiro, juridiskām personām no 140 līdz 2800 eiro. Krimināllikums paredz - brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, naudas sodu. Tostarp informējam, ka uz šo brīdi minētie sodi darbojas, taču tiek strādāts pie jaunu sodu piemērošanas, tādēļ aicinām sekot aktuālajai informācijai.

Ja redzi pārkāpumu, ziņo Valsts policijai 110!
 
Vēlreiz atgādinām par visiem drošības pasākumiem, kas mums katram jāievēro, lai kopīgiem spēkiem maksimāli ierobežotu vīrusa izplatīšanos:
- palieciet mājās, neapmeklējiet sabiedriskas vietas un nebrauciet ar sabiedrisko transportu,
- pakalpojumus, konsultācijas un informāciju saņemiet attālināti,
- ievērojiet 2 metru attālumu no citām personām, lai izvairītos no inficēšanās,
- regulāri mazgājiet rokas ar ziepēm un ūdeni vismaz 20 sekundes,
- ar rokām nepieskaries sejas zonai (mutei, acīm vai degunam).
 
Atgādinām, ka iedzīvotājiem, kuri nesen atgriezušies Latvijā, obligāti jāievēro 14 dienu stingra pašizolācija mājās. Mājas karantīnas režīma neievērošana ir “Epidemioloģiskās drošības likuma” pārkāpums, kuram var sekot administratīvais sods.
 
Paldies novadniekiem, kuri ar atbildību izturas pret pašreizējo situāciju – ievēro visus nepieciešamos piesardzības pasākumus un sniedz noderīgu un skaidrojošu informāciju arī saviem līdzcilvēkiem!
Share on Facebook Tweet