Rakstos

Drukāt

Skolēni un bērnudārza grupiņu audzēkņi piedalās “Meža spēlēs brīvā dabā”

.

bernudarzsSaulainā pirmdienā, 8. maijā, Carnikavas sporta kompleksā bija saskrējuši Ezīši, Skudriņas, Lāči, Lapsēni, Vāveres, Pelēni, Zaķīši, atlidojušas Bitītes, Mārītes, Pūcītes un Taurenīši, atlēkuši Sienāži un ieradušies Gliemezīši – pirmsskolas izglītības iestādes "Riekstiņš" grupiņu audzēkņi.
 
Pavisam 227 bērni todien piedalījās Orientēšanās kluba "Kāpa" rīkotajā projektā "Meža spēles brīvā dabā". Mazajiem uz pirkstiņiem tika uzlikti elektroniskie atzīmēšanās čipi, un visas grupiņas savu audzinātāju pavadībā devās orientēšanās distancē.
 
14 grupiņas "Pasaciņa" audzēkņu orientēšanās distancē devās 23. maijā, kad kopā ar auklīti un audzinātāju piedalījās orientēšanās spēlē "Labirints". Savukārt 26 Piejūras internātpamatskolas audzēkņi kontrolpunktus meklēja skolas apkārtnē, un veiklākie bērni pat izskrēja trīs dažādus "Labirinta" variantus, kur atzīmēšanās kontrolpunktos notika ar "SportIdent" kartēm. Visi bērni par dalību orientēšanās spēlē saņēma piemiņas diplomus, un bērnudārza grupiņu audzēkņiem balvā bija arī uzlīmju grāmata "Pasaules dzīvnieki".
 
Carnikavas pamatskolas audzēkņiem "Meža spēles brīvā dabā" norisinājās 29. maijā Carnikavas sporta kompleksā. Stadionā izveidotā labirinta 13 kontrolpunktus pavisam izskrēja 237 skolēni, atzīmējoties kontrolpunktos ar "SportIdent" čipiem.
 
Labirinta īsajā distancē ātrāki bija 3.a klases skolēni Rūdolfs un Roberts Graudiņi, bet garajā – 3.c klases audzēknis Ričards Korovins. Katras klases 1.-3. vietas ieguvēji zēnu un meiteņu konkurencē tika apbalvoti ar diplomu un saldumiem.
 
uzvaretaji 3a
 
Orientēšanās kluba "Kāpa" rīkotais projekts "Meža spēles brīvā dabā" norisinājās ar projektu konkursā "Sabiedrība ar dvēseli" iegūtu pašvaldības finansiālu atbalstu.
 
T.Kosmačeva,
OK "Kāpa" rīkotā projekta vadītāja
 
Dzivo zali logo 300
 
 
Share on Facebook Tweet