Rakstos

Drukāt

Carnikavas jaunie uzņēmēji varēs pieteikties Siguldas biznesa inkubatora pakalpojumiem

.

LIAAKopš 2016. gada 1. septembra Siguldā (Pils ielā 16, Siguldas pils kompleksā) darbību uzsācis Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubators, kura pakalpojumi būs pieejami ne tikai Siguldas, bet arī Carnikavas, Garkalnes un citu tuvējo novadu uzņēmējiem un uzņēmējdarbības uzsācējiem.
 
Inkubatora mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu izveidi un attīstību, nodrošināt fiziskas personas un komersantus ar uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai nepieciešamo vidi, konsultācijām, apmācībām un pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem, mentoru atbalstu un grantu līdzfinansējumu.
 
Jaunajā inkubatoru programmā būs pieejama arī tā sauktā pirmsinkubācija, kur uzņēmēji varēs testēt savas biznesa idejas un saņemt konsultācijas. Katrā biznesa inkubatorā tiks izveidota koprades telpa jeb atvērtais birojs, kur gan pirmsinkubācijas procesā, gan arī pēc uzņemšanas inkubatorā jaunie uzņēmēji varēs strādāt, tikties ar klientiem, kā arī veidot īpašu vidi pieredzes apmaiņai.
 
Inkubatorā uzņēmumi varēs saņemt visu nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai. Visiem pakalpojumiem tiks piemērots 50% līdzfinansējums, proti, uzņēmumam no pakalpojuma kopējās vērtības vajadzēs segt tikai 50%, un inkubators segs otru pakalpojuma vērtības daļu.
 
Visi pakalpojumi, kas būs pieejami fiziskām personām un uzņēmējiem pirmsinkubācijā, piemēram, biznesa idejas novērtējums, konsultācijas, semināri par uzņēmējdarbības attīstību u.c., būs bezmaksas, t.i. inkubators šos pakalpojumus pilnībā finansēs.
 
Plānots, ka pieteikumus uzņemšanai biznesa inkubatorā varēs iesniegt, sākot ar novembra beigām. Informācija par pieteikšanās kārtību inkubatorā un cita saistoša informācija tuvākajā laikā tiks publicēta LIAA mājaslapā www.liaa.gov.lv.
 
Plašāku informāciju par Siguldas biznesa inkubatora sniegtajiem pakalpojumiem un iestāšanās procesu var saņemt pie Siguldas biznesa inkubatora projektu vadītājas Signes Milleres ( vai tālr. 26186122).
 
LIAA Biznesa inkubatori tiek finansēti projekta "Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubators" ietvaros. Šoruden Latvijā LIAA atvērusi 15 jaunus biznesa inkubatorus.
 
Signe Millere , Siguldas biznesa inkubatora projektu vadītāja
LIA Biznesa inkubatoru departaments
Pils iela 16, Sigulda (Siguldas pils komplekss)
Tālrunis: +371 62400903
 
Iguldijums nakotne divi
 
 
Share on Facebook Tweet