Rakstos

Drukāt

Peldsezonas laikā aicina iedzīvotājus ziņot par piesārņojumu peldvietās

.

pludmale 50015. maijā, Latvijā sākusies oficiālā peldsezona. Veselības inspekcija ziņo, kas visās oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāte ir atbilstoša prasībām un peldēties ir atļauts. Šogad arī ikviens Latvijas iedzīvotājs var iesaistītes peldvietu kvalitātes uzraudzībā, ziņojot inspekcijai par saviem novērojumiem.
 
Visvienkāršākais veids, kā ikviens Latvijas iedzīvotājs var iesaistīties peldvietu kvalitātes novērojumos, ir veikt vizuālus novērojumus un aizpildīt anketu Veselības inspekcijas mājaslapā ŠEIT. Šajā vietnē Veselības inspekcija arī pieņem iedzīvotāju jautājumu par peldūdeņiem, kā arī aicina izteikt viedokli par pašreiz novērojamo peldvietu sarakstu un par peldvietām, kas būtu vēl jāiekļauj šajā sarakstā. Jautājumus unī ierosinājumus var sūtīt arī uz e-pasta adresi:
 
Inspekcija jau ir veikusi pirmās pirmssezonas peldvietu ūdens kvalitātes pārbaudes, un rezultāti liecina, ka mikrobioloģiskais piesārņojums ūdens paraugos nav konstatēts – visās 56 oficiālajās peldvietās, kurās tika ņemti paraugi, peldūdens kvalitāte atbilst prasībām un peldēties ir atļauts.
 
Turpmāk ūdens kvalitāti jūras un iekšzemes peldvietās speciālisti pārbaudīs, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi. Tāpat tiks pārbaudīts, vai peldvietās tiek ievērotas peldvietu uzturēšanas un higiēnas prasības. Ja peldvietu ūdens paraugu analīžu rezultāti liecinās, ka ūdens neatbilst prasībām, Inspekcija noteiks peldēšanās ierobežojumus – ieteikumu nepeldēties vai aizliegumu peldēties. Ieteikums nepeldēties galvenokārt attiecas uz jutīgām iedzīvotāju grupām - maziem bērniem, vecākiem cilvēkiem un ar hroniskām slimībām slimojošiem cilvēkiem, kuru imūnā sistēma ir novājināta.
 
Informāciju sagatavoja:
Veselības inspekcijas Vadītāja biroja preses sekretāre Agita Antonāne sadarbībā ar Sabiedrības veselības nodaļu.
Tel.nr.28342858, 67819677, ,
Share on Facebook Tweet