Rakstos

Drukāt

Iespēja doties organizētos pārgājienos – orientējies un iepazīsti novadu

.

Plavas bitenesOrientēšanās klubs „Kāpa" organizē bezmaksas pārgājienus un piedāvā apgūt pamatzināšanas, kas nepieciešamas, lai orientētos ar karti un kompasu apvidū.
 
Ar konkursa „Sabiedrība ar dvēseli" finansiālu atbalstu projekta „Orientējies un iepazīsti Carnikavas novadu" ietvaros pārgājieni notiks reizi mēnesī pa Carnikavas skaistākajām vietām dabas parkā "Piejūra": Carnikava – Garciems, Vecāķi – Garciems, gar Gaujas krastiem, apkārt Serģu purvam un Ummja ezeram, Carnikava – Mežgarciems uz bijušo Padomju armijas militāro objektu un gar Garezeriem.
 
Pirmie divi pārgājieni notiks 15. maijā un 4. jūnijā dabas parkā „Piejūra". 
15. maijā pulcēšanās plkst. 9.00 pie Jūras un Poču ielu krustojuma, bet 4. jūnijā – plkst. 9.00 Carnikavas stacijā, jānopērk biļete līdz Vecāķiem (vilciens atiet plkst. 9.08), maršruts: Vecāķi – Garciems. Līdzi var paņemt ūdeni, maizīti un kādu našķi. Pieteikšanās un informācija, zvanot pa tālr. 29104320 (Tamārai)
 
Ikvienam iedzīvotājam neatkarīgi no fiziskās sagatavotības ir iespēja divu nodarbību laikā kopā ar pieredzējušu orientieristu apgūt pamatprasmes, kas nepieciešamas, lai orientētos ar karti un kompasu apvidū. Apmācības notiks Carnikavas vai Garciema orientēšanās poligonos, vai trešdienās kluba rīkotajā orientēšanās sacensību seriāla „Saulkrastu pavasaris" laikā. Apmācību rezultātā interesenti iegūs prasmes orientēties apvidū patstāvīgi un būs informēti par turpmākām iespējām aktīvi un veselīgi pavadīt laiku orientējoties. Pieteikšanās, rakstot uz e-pastu: vai zvanot pa tālr. 28923343. Piesakoties norādi vārdu, uzvārdu, vecumu un vēlamos apmācību datumus un laikus. Precīzāku apmācību datumu un laiku saskaņosim.
 
Orientēšanās kluba „Kāpa" sociālās jomas projekts aktīvam dzīvesveidam pensijas vecuma cilvēkiem guvis atbalstu no „Latvijas valsts mežiem" un nodibinājuma „Ziedot.lv". Pirmdienās un trešdienās no plkst. 9.00 notiek bezmaksas vingrošanas nodarbības un orientēšanās seriālā „Saulkrastu pavasaris" dalība un apmācība senioriem nodrošināta bez dalības maksas piecās kārtās.
 
Sīkākai informācija:
Tamāra Kosmačeva,
Tālr. 29104320
Share on Facebook Tweet