Rakstos

Drukāt

FOTO: Tradicionālajā Puteņu ballē Kalngalē nosvin ziemas beigas

.

Putenu balle 3Kad dienas pastiepušās garākas un tuvojas pavasaris, kalngalieši un viņu draugi jau tradicionāli tiekas "Puteņu ballē" Putnu parkā, lai pēc latviešu Meteņu un slāvu Masļenicas tradīcijām atvadītos no ziemas.
 
Masļeņicā būtiska nozīme ir pankūkām. Arī šogad vairāki pankūku cepēji sestdienas rītā bija cēlušies agri, lai izceptu pankūkas, ar ko cienāt citus "Puteņu balles" viesus, kopā ar pankūkām piedāvājot gardus pašgatavotus ievārījumus un citus gardumus. Astoņi pankūku cepēji arī piedalījās konkursā, kur laureātus noteica saskaņā ar degustētāju balsojumu.
 
Putenu balle 26
 
Galveno balvu – jaunu pannu pankūku cepšanai – ieguva pavasarīgi koši zaļo pankūku cepēja Māra Kuzņecova.
 
Putenu balle 43
 
Rīgas folkloras kopa "Silavoti" palīdzēja vadīt ziemu prom ar Meteņu dziesmām, un latvisko tradīciju papildināja kalngaliešu saimnieču uz ugunskura vārītā bukstiņputra, kas ziemīgi vēsajā dienā "Puteņu balles" viesiem itin labi gāja pie sirds. Pa vidu dziesmām un gardajiem cienastiem labi iederējās Kalngales līnijdeju grupas izpildītā saimnieču deja.
 
Putenu balle 34
 
Punktu ziemai pielika ar Masļeņicas salmu lelles dedzināšanu. Lelles somā katrs varēja ielikt sadedzināšanai kādu nieku ar domu par kaut ko nelāgu, no kā šogad vēlas atbrīvoties.
 
Share on Facebook Tweet