Rakstos

Drukāt

Bibliotēkā notiks lekcija par augiem un tautas medicīnu

.

arstbiecibas augiProjekta "Gudrības lāde veselīgai dzīvei" īstenotāji aicina novadniekus uz lekciju „Augi un tautas medicīna", kas šī gada 17. jūnijā plkst. 17.30 notiks Carnikavas bibliotēkā. Šī būs pirmā lekcija projekta sešu lekciju ciklā.
 
Šis projekts tapis un tiek īstenots Carnikavas novada pašvaldības finansēto 2015. gada projektu konkursa "Sabiedrība ar dvēseli" ietvaros. Tā mērķis ir aktivizēt veselīgā dzīvesveida kustību Carnikavas novadā, kā arī sniegt zināšanas un iemaņas veselības uzturēšanai, aicinot katru pašu būt atbildīgam par savas dzīves kvalitāti, uzlabojot to ar fiziskām aktivitātēm un veselīgiem dzīves paradumiem.
 
Lektore Anita Liberte ir farmaceite ar 40 gadu pieredzi un plašām zināšanām par ārstniecības augiem un to pielietošanu. Viņa ir grāmatas „Liķieri, sīrupi un balzami ar ārstniecisku iedarbību" autore. Lekcijā klausītāji varēs uzzināt informāciju par ārstniecības augiem, to izmantošanu dažādu preparātu pagatavošanā un to lietošanas pieredzi tautas medicīnā.
 
Nākamās divas lekcijas ciklā „Gudrības lāde veselīgai dzīvei" vadīs sporta ārsts. Tajās varēs uzzināt par ikdienā noderīgām fiziskajām aktivitātēm, kā arī biežākajām veselības problēmām, kuru ārstēšanā palīdz fiziskās nodarbības.
 
Rudenī plānotas trīs ājurvēdas nodarbības, kurās varēs uzzināt par ājurvēdas galvenajiem principiem, konstitūciju tipiem, došu regulēšanu ar pārtiku, dzīvesveidu, ārstniecības augiem, krāsām, ājurvēdisko dienas režīmu, kā arī ieteikumus ēšanai un dzīvesveidam.
 
Projekta laikā tiks veidots lekciju tēmu apkopojums – "Veselīgas dzīves gudrību grāmata", kas būs pieejama Carnikavas bibliotēkā. Noslēgumā gaidīsim visus interesentus uz dzīvu diskusiju semināru par iespējām un lielākajiem izaicinājumiem, piekopjot veselīgu dzīvesveidu.
 
Projektu „Gudrības lāde veselīgai dzīvei" īsteno domubiedru grupa sadarbībā ar Carnikavas novada bibliotēku.
 
Papildu informācijai sazinieties pa tālruni 29412855 vai rakstot uz e-pasta adresi
 
Ruta Kaupe, projekta „Gudrības lāde veselīgai dzīvei" koordinatore
Share on Facebook Tweet