Rakstos

Drukāt

Iedzīvotājus aicina piedalīties Lielās Talkas konkursā "Pastāvēs, kas pārvērtīsies"

.

Talka6 800Lielā Talka šogad notiks 25. aprīlī, un līdz tai organizatori aicina iedzīvotājus, biedrības, iniciatīvas grupas, iestādes un citus interesentus piedalīties konkursā "Pastāvēs, kas pārvērtīsies". Balvā pirmo trīs vietu ieguvējiem dāvanu kartes 1000 – 3000 EUR vērtībā ceļojumam uz paša izvēlētu galamērķi.
 
Konkursa ideja
Lielā Talka par savu šī gada saukli ir izvēlējusies Raiņa atziņu – "Pastāvēs, kas pārvērtīsies" par godu Aspazijas un Raiņa jubilejas gadam. Lielās Talkas mērķis nav seku likvidēšana, kas diemžēl notiek Lielās Talkas dienā, kad tiek vākti atkritumi, bet Lielās Talkas mērķis ir "veikt talku" cilvēku domāšanā; ikdienas paradumos, cilvēku atbildības, apziņas, attieksmes mainīšanā pret vidi. Tikai mums pašiem mainoties un pārvēršoties ir iespējams pastāvēt un būt!
 
Konkursa mērķis:
- mainīt cilvēku domāšanu, attieksmi un ikdienas paradumus attiecībā pret apkārtējo vidi;
- iedvesmot cilvēkus visā pasaulē rīkoties kopīgi vienota mērķa, uzdevuma, idejas dēļ;
- aizraut un iedvesmot cilvēkus visā pasaulē vides jautājumus uztvert jaunā apziņas un ikdienas līmenī;
- radīt un rādīt piemērus, ko mēs varam darīt un ko mēs jau darām vides stāvokļa uzlabošanai;
- pārvērst Latvijas sabiedrību – darot to izglītotu, draudzīgu un saudzīgu pret apkārtējo vidi un, protams, veselu – iesaistot dažādos pasākumos, kas ir vienkārši un visiem saprotami, bet tai pašā laikā pamācoši, domāt rosinoši, vērsti uz pārmaiņām un pārvērtībām, uz sabiedrības un dabas atveseļošanos.
 
Konkursa uzdevumi:
1) jāizdomā, jāsagatavo un jānoorganizē savā pašvaldībā vismaz 2 izglītojoši informatīvi pasākumi par vides jautājumiem (semināri, akcijas, izstādes, konkursi, kampaņas, pārgājieni u.c. pasākumi), kas sevī ietvertu ideju un saukli „Pastāvēs, kas pārmainīsies", atbilstoši konkursa mērķim.
2) jāsagatavo iedvesmojošs video tieši par tādu pašu tēmu „Pastāvēs, kas pārmainīsies", sevī ietverot kādu no konkursa mērķiem;
3) jāiesniedz vismaz 2 idejas, ko valstij un sabiedrībai vajadzētu darīt, lai vides stāvoklis Latvijā uzlabotos;
4) jāiesniedz iedvesmojošs stāsts/piemērs – kas Jūsu pašvaldībā ir īpašs, ko jūs/skola/ģimene/kāds cilvēks jau darāt vides stāvokļa uzlabošanai, ko varbūt nedara citur un kā ar šo piemēru Jūs varētu iedvesmot un aizraut arī citus darīt līdzīgi.
 
Konkursa uzdevumu īstenošanas laiks:
2015. gada 2. marts – 15. aprīlis.
 
Par savu dalību konkursā jāpiesakās līdz 27.februārim, sazinoties ar Carnikavas novada pašvaldības Lielās Talkas koordinatori pa tālr. 20232044 vai rakstot uz e-pastu: .
 
Sīkāka informācija par konkursa uzdevumiem, to īstenošanu, vērtēšanu, rezultātiem un balvām: ŠEIT.
Share on Facebook Tweet