Rakstos

Drukāt

Dome reaģē uz deputāta Jāņa Lejas rīcību sporta pasākumā un lemj par viņa atbrīvošanu no divām komisijām

.

Domes eka pukes 800Ņemot vērā notikumus, kas saistīti ar deputāta Jāņa Lejas (“Saskaņa”) rīcību Carnikavas pašvaldības rīkotajā sporta pasākumā “3x3” 29. jūlijā, kurā deputāts fiziski iespaidoja florbola spēles dalībnieku un lietoja necenzētus vārdus, dome 22. augusta sēdē lēma par viņa atbrīvošanu no Carnikavas novada domes Administratīvās komisijas locekļa amata un Bērnu uzņemšanas pirmsskolas izglītības iestādēs komisijas locekļa (priekšsēdētāja vietnieka) amata
 
Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likums neparedz deputāta pilnvaru anulēšanu saistībā ar Jāņa Lejas rīcību sporta pasākuma laikā. Savukārt dome ar pieņemto lēmumu norāda, ka notikumi nav palikuši bez ievērības un šāda deputāta rīcība ir nepieņemama.
 
Par Jāņa Lejas rīcību minētajā sporta pasākumā domē saņemts septiņu deputātu iesniegums, kurā norādīts, ka šāda situācija – kad deputāts rada miesas bojājumus un lieto necenzētus izteicienus publiskā pasākumā, turklāt nepilngadīgu bērnu klātbūtnē – nav savienojama ar ētikas principiem un ir pretrunā ar vispārpieņemtām uzvedības normām.
 
Share on Facebook Tweet