Rakstos

Drukāt

Jaunieši ēno pašvaldības darbiniekus

.

Enas211. februārī visā Latvijā notiek Ēnu diena, un jau piekto gadu pēc kārtas Carnikavas pamatskolas skolēni ēnoja pašvaldības pārstāvjus, lai iepazītu dažādu profesiju ikdienu.
 
Šogad 8. klases skolēni ēnoja kā novada domes vadību, administrācijas pārstāvjus, tā arī darbiniekus pašvaldības policijā, tautas namā, aptiekā u.c.
 
Enas1
 
Jaunieši vēlējās uzzināt, ko un kā savā ikdienā veic pašvaldības darbinieki, kāda izglītība nepieciešama, lai strādātu novada labā, kā arī kādi ir lielākie izaicinājumi. Pēc Ēnu dienas skolēni vēlreiz viesosies pašvaldībā, lai prezentācijas veidā pastāstītu par saviem iespaidiem un jauniegūtajām atziņām.
 
Enas 2015 
 
Ēnu dienas akcijas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum, kā arī demonstrētu saistību starp izglītību un karjeru, rosinot skolēnus nopietni pievērsties mācībām. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, akcija sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.
Share on Facebook Tweet