Drukāt

1.-4. klašu skolēni saņem atstarojošās vestes

.

pp atstarojosas vestesJaunā mācību gada sākumā Carnikavas novada pašvaldības policijas darbinieki viesojās pie 1.-4. klases skolēniem, lai pastāstītu par drošību uz ceļa un pārrunātu citus drošības jautājumus, kā arī izdalītu atstarojošās vestes.
 
Vairākus gadus pēc kārtas par tradīciju kļuvusi Carnikavas novada pašvaldības policijas darbinieku došanās uz Carnikavas pamatskolu, lai tiktos ar jaunāko klašu skolēniem un viņu audzinātājām, un izrunātu jautājumus, kas saistīti ar drošību. Ar jaunāko klašu bērniem jautājumi tiek pārrunāti, lai viņi jau no mazotnes zinātu par satiksmes drošību un kā sevi pasargāt no apdraudējumiem. Arī vecākus aicinām pārrunāt ar bērniem par atstarojošās vestes lietošanas nepieciešamību, lai bērni apzinātos, cik svarīgi ir to lietot.

Tikšanās laikā ar bērniem tiek pārrunāts, kāpēc ir svarīgi lietot atstarotājus un atstarojošās vestes tuvojoties rudenim un ziemai? Kāpēc velosipēdu vadītājiem atstarojošās vestu, lietošana ir īpaši svarīga? Kā pareizi ir jāaprīko velosipēdi, lai tie atbilstu Ceļu satiksmes noteikumiem un būtu pamanāmi diennakts tumšajā laikā?

Pēc drošības jautājumu izrunāšanas, bērni saņem dāvanu – katram 1.-4. klases skolēnam tiek pasniegta Carnikavas novada domes sagādāta atstarojošā veste ar novada logo.

Arī pārējiem iedzīvotājiem vēlamies atgādināt, ka Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām, kā arī apdzīvotās vietās, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas pārvietojas pa brauktuvi vai nomali, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Ja šie nosacījumi tiek pārkāpti, vainīgās personas tiek sauktas pie administratīvās atbildības saskaņā Ceļu satiksmes likuma 70. panta 2. daļu – par gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu gājējam no divām līdz sešām naudas soda vienībām (10 līdz 30 eiro).

Diennakts tumšajā laikā cilvēkus, kuri pārvietojas bez labi pamanāmiem atstarojošiem elementiem apģērbā vai atstarojošām vestēm, ir grūti pamanīt, tāpēc pašvaldības policija aicina iedzīvotājus rūpēties par savu veselību un dzīvību, lietojot gaismu atstarojošas vestes.
Share on Facebook Tweet