“Balttour 2018” Carnikavas novads kopā ar “Saviļnojošo Vidzemi” piedāvā jaunumus ceļotājiem

.

Balttour 2018 2No 2. līdz 4. februārim izstāžu centrā “Ķīpsala” aizvadīta 25. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2018”. Carnikavas novada piedāvājumu izstādē varēja izzināt stendā “Saviļnojošā Vidzeme”.

Tajā novads bija pārstāvēts kopā ar citām Vidzemes piekrastes pašvaldībām – Saulkrastu, Limbažu, Salacgrīvas un Alojas novadiem. Izstāde šogad pulcēja teju 30 000 interesentu.

Vidzemes piekrastes stendā apmeklētājiem tika piedāvātas jaunās tūrisma kartes latviešu, krievu un angļu valodās, kā arī jaunās piekrastes pārgājienu kartes un Vidzemes piekrastes piecu pašvaldību TOP pasākumu kalendārs. Interesenti tika aicināti turpat uz vietas savās viedierīcēs lejupielādēt un izmēģināt Vidzemes piekrastes aplikāciju "Vidzeme Coast", kurā apkopota ceļotājiem saistoša informācija.

Katra no “Saviļņojošās Vidzemes” pašvaldībām stendā piedāvāja sava novada tūrisma jomas uzņēmēju sagādātos materiālus, kā arī sniedza padziļinātu informāciju par atpūtas iespējām savā teritorijā. Kopīgajā stendā Vidzemes piekrasti varēja arī izgaršot, nobaudot gardos Carnikavas nēģus, Saulkrastu “Bemberu” gardumus, kaltētas šitaki sēnes, medu un marmelādes no Alojas novada, Limbažu “dzīvā sudraba ūdeni” un gardo maizīti, kā arī barona Minhauzena veselības dziru.

Izstāde bija plaši apmeklēta, un visbiežāk stenda viesi uzdeva jautājumus: kur atpūsties ar bērniem; ko piedāvājat pašiem mazākajiem; kas jauns atpūtas un izklaides piedāvājumā; kādas ir aktīvā tūrisma iespējas piekrastē; kuri ir interesantākie apskates objekti Vidzemes piekrastē? Savukārt tūrisma firmas interesējās par kvalitatīvu produktu un pakalpojumu, kā arī pašvaldību teritorijā esošo saimniecību piedāvājumiem ceļotāju grupām. Apmeklētāji atzinīgi novērtēja gan Vidzemes piekrastes karšu materiālu un pasākumu piedāvājumu, kā arī piekrastes stenda vienoto vizuālo koptēlu.

Nākamā pietura Vidzemes piekrastes "flotei", kas šogad startē vienotā ietērpā piekrastei raksturīgajā krāsā, ir Igaunijas tūrisma izstāde-gadatirgus “Tourest 2018”, kas no 9. līdz 11. februārim norisināsies Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Šo izstādi iespējams apmeklēt bez maksas, ieejas karti var lejupielādēt ŠEIT.

V. Pastare

FOTOGALERIJA

Share on Facebook Tweet