Izveidota aplikācija par tūrisma iespējām Vidzemes piekrastē

.

VidzemeCoast 800Vidzemes piekrastes pašvaldību tūrisma informācijas centri sadarbībā ar karšu izdevniecību "Jāņa sēta" izveidojuši noderīgu pārsteigumu piekrastes novadu apceļotājiem – mobilo aplikāciju "Vidzeme Coast".
 
Aplikācijā var izvēlēties latviešu, krievu un angļu saskarnes valodu. Tajā pārskatāmi un ērti iespējams atrast informāciju par 676 objektiem un pakalpojuma sniedzējiem Alojas, Carnikavas, Limbažu, Salacgrīvas un Saulkrastu novados.
 
Kartē atrodama informācija par visu novadu ievērojamākajiem apskates objektiem, kā arī norādītas to atrašanās vietas - katram apskates objektam kartē pieejams apraksts, kontaktinformācija un fotoattēli. Šādu informāciju aplikācija sniedz arī par Carnikavas novadā iecienītajiem tūrisma objektiem Mežgarciemu, Carnikavas Novadpētniecības muzeju, Gaujas ieteku jūrā u.c.
 
Kartē attēloti arī maršruti autobraucējiem, kājāmgājējiem, laivotājiem un velobraucējiem, turklāt aplikācijā iekļauta informācija par 2015. gada lielākajiem pasākumiem visā tūrisma klastera "Saviļņojošā Vidzemes" teritorijā.
 
Mobilā aplikācija palīdzēs saplānot „Saviļņojošās Vidzemes" apceļošanu, atrast tuvumā esošās ēdināšanas iestādes vai naktsmītnes un kartē iezīmēs tuvāko ceļu, pa kuru nonākt galamērķī. Iniciatīvas īstenošanā iesaistītās pašvaldības, to skaitā arī Carnikavas novads, cer uz vēl lielāku tūristu aizrautību "Saviļņojošās Vidzemes" apceļošanā.
 
Bezmaksas aplikācija „Vidzeme Coast" viedtālruņiem un planšetdatoriem, kas atbalsta „Android" operētājsistēmu, sākot ar 3.0. versiju, pieejama Google Play veikalā. Ceram, ka šī aplikācija mudinās ne tikai apceļot Vidzemes piekrasti, bet arī atklāt kādu jaunu vai aizmirstu mīļu vietu arī šeit pat - Carnikavas novadā. 
Share on Facebook Tweet