17.martā tautas namā izstādes "Sapņu ķērāji" atklāšana, radošās darbnīcas un sapņu dīvāns

.

sapnu kerajiCarnikavas tautas namā "Ozolaine” 17. martā plkst. 17.00 valsts simtgadei veltītajā izstāžu ciklā "Latvijas sapņi" atklās Latvijas Mākslas akadēmijas studentu izstādi "Sapņu ķērāji". Izstādē būs apskatāmas gleznas un telpiski objekti, kas ļauj ielūkoties sapņu pasaulē, atklāšanas dienā varēs pagulēt sapņu dīvānā, būs radošās meistardarbnīcas bērniem. Gan lieli, gan mazi apmeklētāji būs aicināti uzzīmēt savu sapni ar gaismas palīdzību.

 

"Tradicionāli sapņu ķērāji ir amuleti, kas uztur saikni ar garu pasauli un palīdz orientēties sapņos. To pamatuzdevums – atšķirot nost labos sapņus no sliktajiem. Te sapņu ķērāji esam mēs paši – Latvijas Mākslas akadēmijas studenti. Sapņot nozīmē radīt, un radīt nozīmē sapņot,” – tā par izstādi saka tās veidotāji – mākslinieces Kristīne Rublovska, Laura Veļa, Kristīne Martinova, Kristīne Kutepova un Dārta Lote Bērziņa.

Izstādē būs apskatāmas gleznas un telpiski objekti, kas ļaus skatītājiem ielūkoties sapņu pasaulē. Izstādes atklāšanas dienā būs iespēja pagulēt īpašā sapņu dīvānā un piedalīties radošās meistardarbnīcās bērniem, kurās varēs ļauties krāsu un sapņu priekiem. Gan lieli, gan mazi apmeklētāji būs aicināti uzzīmēt savu sapni ar gaismas palīdzību.

Izstāde ir iekļauti Latvijas simtgadei veltītajā izstāžu ciklu triloģijā, kas jau trešo gadu norit Carnikavas tautas namā "Ozolaine". Šī gada tēma ir veltīta "Latvijas sapņiem", iezīmējot valsts nākamās simtgades dimensiju.

Izstāde notiek sadarbībā ar biedrību “Latvian Artists”, kas veicina mākslas un kultūras pasākumus ārpus lielpilsētām. Izstāde Carnikavas tautas namā "Ozolaine" būs skatāma līdz 25. aprīlim.

Share on Facebook Tweet