Svinīgi atklāts uzņēmējdarbības un inovāciju parks "Mežgarciems"

.

mezgarciema atklasana tris21. augustā Carnikavas novadā atklāts Pierīgā vērienīgākais jaunais uzņēmējdarbības un inovāciju parks Mežgarciems, kurā izbūvēta jauna infrastruktūra un komunikācijas 14 ha platībā. Kopumā uzņēmēji tur radīs vairāk nekā 200 jaunas darbavietas un piesaistīs vismaz 10,5 miljonus eiro investīciju, veicinot reģiona attīstību un ekonomisko aktivitāti.
 
“Esam patiesi gandarīti, ka mums ir izdevies īstenot tik vērienīgu projektu, kas ir nozīmīgs ne tikai uzņēmējiem, radot kvalitatīvu infrastruktūru Rīgas tuvumā, bet arī uzlabojot dzīves kvalitāti apkārtnes iedzīvotājiem. Dabas tuvums tam piešķir īpašu vērtību, kas Mežgarciemā strādājošajiem nodrošinās patīkamu darba vidi,” norāda Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.
 
Projekta ietvaros izbūvēti 6,4 km asfaltētu ceļu un ietvju, gandrīz 8 km ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, kā arī apgaismojums 7,2 km garumā. Interesanti, ka būvniecības laikā Mežgarciemā, kas savulaik bija padomju armijas mācību bāze, tika atrasti un demontēti četri pazemes bunkuri. Arī pēc uzņēmējdarbības parka izbūves teritorijā ir saglabātas vēstures liecības, kas kā tūrisma objekts iekļautas Dzelzs priekškara velomaršrutā un militārā mantojuma projektā Military Heritage, un arī turpmāk būs pieejamas apskatei.
 
SMW Group, Sistēmu inovācijas, Titāns un AAB Group ir uzņēmumi, kas jau iegādājušies industriālās platības Mežgarciemā, katrs piesaistot investīcijas vismaz 500 000 eiro un apņemoties radīt ne mazāk kā 15 jaunas darbavietas. Šie uzņēmumi plāno ražot vieglmetāla diskus, dažādu transportlīdzekļu detaļas un piederumus, fizioloģiski aktīvas vielas, ko iespējams izmantot uztura bagātinātāju ražošanā u.c. Vēl septiņi apbūves gabali Mežgarciemā izsoles kārtībā ir pieejami iegādei biznesa attīstībai.
 
“Mežgarciema projekts ir labs piemērs Eiropas Savienības fondu ieguldījumu lomai infrastruktūras attīstībā, piesaistot investīcijas, perspektīvā radot jaunas darbavietas un sildot ekonomiku. Šādos projektos ieguvēji ir gan investori, kuriem galvaspilsētas tuvumā tiek nodrošināta mūsdienīga infrastruktūra un komunikācijas, gan apkārtējie iedzīvotāji un darbinieki, kuriem pieejama droša un sakopta vide,” saka Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktora vietniece programmu un projektu atbilstības jautājumos Gundega Šulca.
 
RERE Grupa valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš: “Pateicoties jaunajai uzņēmējdarbības infrastruktūrai – ceļu tīklam un komunikācijām – Mežgarciemā ir radīta labvēlīga vide biznesa ideju īstenošanai. Novēlu, lai ikviens parka iemītnieks izmanto visas infrastruktūras priekšrocības, ko esam uzbūvējuši pamatīgā darbā gandrīz divu garu garumā.”
 
Mežgarciemā būvdarbus veica PS RERE VIDE 1, būvuzraudzību nodrošināja SIA BaltLine Globe, autoruzraudzību SIA Firma L4. Projekts īstenots ar Eiropas reģionālās attīstības fonda atbalstu, tā kopējās izmaksas ir 6 063 791,06 eiro.

 

Share on Facebook Tweet