Skolēni iepazīst ar jaunajām tehnoloģijām saistītās profesijas

.

skola projekts nem un dari19. novembrī Carnikavas pamatskolā norisinājās karjeras pasākums 1.-4.klašu skolēniem "Ņem un dari, domā un radi!", 20. novembrī 5.-7.klašu skolēniem – "Ieskats augsto tehnoloģiju pasaulē", kurus vadīja Normunds Masaļskis no SIA “Telpnīca” un nodibinājuma "Ventspils augsto tehnoloģiju parks" lektori. Pasākumos skolēni izmēģināja un guva priekšstatu par profesijām informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā – programmētājiem, dizaineriem, jauno produktu inženieriem u.c.
 
Pasākumu mērķis – veicināt skolēnu interesi par tehnoloģijām, karjeru STEM (zinātnes, tehnoloģiju, inženierijas un matemātikas ) jomās, rosinot skolēnus apzināties straujās izmaiņas tehnoloģijās, sabiedrībā un vidē, kas nosaka nepieciešamību jau tagad attīstīt specifiskas prasmes un kompetences, lai veiksmīgi iekļautos nākotnes darba tirgū.

Pasākumi notika projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros ar minētā projekta finansiālu atbalstu.
Share on Facebook Tweet