Lielajā talkā 24. aprīlī aicinām talkot plašajā dabas parka “Piejūra” teritorijā

.

LT2021 plakats header24. aprīlī, ievērojot noteiktos drošības pasākumus un sociālo distancēšanos, iedzīvotāji aicināti iesaistīties Lielās talkas aktivitātēs un sakopt savu tuvējo apkārtni. Ņemot vērā ierobežojumus Covid-19 laikā, šogad Lielās talkas vadmotīvs ir “Par zaļu Latviju – katrs atsevišķi, bet visi kopā!” Rūpējoties par vidi un vienlaikus pasargājot arī sevi un citus, organizatori aicina talkot individuāli – “solo” (individuāli), “duo” (divatā) vai vienas mājsaimniecības ietvaros – “ģimenes talkās”.

Aicinām kādā no šiem trim formātiem doties talkot Carnikavas novadā – plašajā dabas parkā “Piejūra”, kur savākt savā ceļā atrastos atkritumus.

Lielās Talkas maisus šogad iespējams saņemt “Maxima” veikalos (izņemot mazos “Maxima Express”), un talkotāju ērtībai 24. aprīlī no plkst. 9.00 līdz 10.00 būs iespējams saņemt maisus četrās vietās Carnikavas novadā:
Gaujas ciemā – stāvvietā pie dzelzceļa stacijas,
Carnikavā – stāvvietā pie promenādes Laivu ielā,
Garciemā – stāvvietā pie jūras Mežciema ielā,
• Kalngalē – stāvvietā pie dzelzceļa stacijas Vanagu ielā.

Šajās pašās vietās Talkas dienas beigās jānogādā piepildītie maisi, kurus vēlāk izvedīsCarnikavas Komunālserviss.

Ja rodas papildu jautājumi par piepildīto maisu nogādāšanu, aicinām tos uzdot Carnikavas Komunālservisa darbiniekiem, kas izsniegs maisus, lai vienotos par risinājumu!

Kā pieteikt savu talkas vietu

Lai pieteiktu savu talku, mājaslapā www.talkas.lv sadaļā "Lielās talkas karte '21" jāizvēlas "Pieteikt talku" un jānovieto kartes spraudnīti punktā, kur vēlaties organizēt talku.
Reģistrācijas formā aizpildiet nepieciešamo informāciju, noslēgumā spiediet "Pieteikt talku". Pēc reģistrēšanās ar jums sazināsies konkrētās vietas Lielās talkas koordinators - lai apstiprinātu pieteikto vietu un vienotos, kur tiks nogādāti piepildītie maisi.

Savukārt “Solo” talkotāji, kuri plāno doties dabā un sakopt savu apkārtni individuāli, ja vēlas, savu talkošanas vietu var atzīmēt Lielās Talkas tīmekļa vietnē kartē “Solo talkas karte ‘21”. Lai atzīmētu solo talkas vietu, paņemiet spraudnīti un novietojiet vajadzīgajā punktā kartē. Pēc talkošanas individuālajam talkotājam maiss jānogādā kādā no tuvākajām kartē atzīmētajām oficiāli reģistrētajām atkritumu savākšanas talku un labiekārtošanas talku vietām.

Papildu informācija par Lielo Talku pieejama tīmekļa vietnē www.talkas.lv.

Lielajā talkā aicinām sakopt savu tuvāko apkārtni un atgādinām, ka tas nav veids, kā atbrīvoties no mājsaimniecībā nevajadzīgām lietām.

Atgādinām arī, ka atkritumu apsaimniekotājs “Clean R” 17. aprīlī Carnikavas novadā organizē “Eko dienas”, un līdz 12. aprīlim var pieteikt lielgabarīta atkritumu un nolietotās sadzīves elektrotehnikas izvešanu bez maksas.
Share on Facebook Tweet