Ziemassvētku dievkalpojumu Carnikavā šogad svinēs Laivu mājā pie Gaujas

.

Poster CB Z svetku DK 800Ādažu evaņģēliski luteriskā draudze informē, ka Ziemassvētku dievkalpojums Carnikavā notiks 24. decembrī pulksten 16.00 Laivu mājā Carnikavā, Stacijas ielā 21.

Dievkalpojuma dalībnieki aicināti pulcēties plkst. 15.45 pie Carnikavas tautas nama “Ozolaine”, lai kopīgā procesijas gājienā dotos uz jauno vietu – Laivu māju, kur draudze radusi patvērumu pēc Carnikavas koka dievnama nodegšanas Siguļos. Šādu iespēju draudzes locekļiem sagādājuši vietējie uzņēmēji, kas, uzzinot par nelaimi, piešķīruši pagaidu mītni uz pusgadu. Šajā laikā tur katru svētdienu plkst. 15.00 noturēs dievkalpojumu. Līdz šim draudze divas reizes mēnesī pulcējās Carnikavas Tautas namā “Ozolaine”.

“Kristus dzimšanas svētki Laivu mājā man atgādina to, kā reiz Jāzeps un Marija atrada patvērumu Betlēmes kūtiņā, kurā piedzima Jēzus. Tādējādi šogad Ziemassvētku brīnums pie mums atnāk ar atsaucīgām cilvēku sirdīm. Zīmīgi, ka Bībelē minētā zvejnieka Pētera dzīvē jaunas svētības ienāca tad, kad viņš deva vietu laivā Jēzum. Tāpat es ticu, ka draudzes ienākšana šajā laivu namiņā nesīs svētības šai vietai un turpinās ar Kristus mīlestību izgaismot arī visu novadu,” pārliecināts Ādažu evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Ivars Jēkabsons.

Draudze arī informē, ka turpinās ziedojumu vākšanas kampaņa jauna dievnama celtniecībai ar saukli “CELSIMIES UN CELSIM CARNIKAVAS BAZNĪCU!”. Ziedot Carnikavas baznīcas celšanai iespējams, zvanot pa ziedojumu tālruni 90067001 (1.42 eiro), kā arī veicot pārskaitījumu caur PayPal sistēmu (caur mājaslapu www.carnikavasbaznica.lv) vai uz Ādažu draudzes bankas kontu:

Ādažu evaņģēliski luteriskā draudze
Baltezera baznīca, Ādažu novads, LV 2164
Reģ. Nr. 90000345040
EUR: LV39UNLA0002000701636
Norāde: “Carnikavas baznīcas celtniecībai”.

Ādažu evaņģēliski luteriskajai draudzei, kura darbojas divos dievnamos – Baltezera baznīcā un Carnikavas baznīcā, ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, un ziedotājiem ir pieejami nodokļu atvieglojumi.

Draudze pateicas visiem, kuri jau ziedojuši un sūtījuši morālu atbalstu un aizlūgšanas! Šajās dienās draudzes kontā, ziedojumu kastītēs un pa ziedojumu tālruni šim mērķim saziedoti nedaudz vairāk kā 10 000 eiro.

Jau ziņots, ka 10. decembra agrā rītā nodedzis Carnikavas koka dievnams Siguļos, kurš tika atjaunots. Celts 18. gadsimtā, tas bija vecākais saglabājies Vidzemes jūras piekrastes koka dievnams, kas atradās Carnikavas vēsturiskajā centrā Siguļos. Carnikavas dievnams bija rekonstrukcijas procesā, un to bija plānots 2018. gadā, Latvijas valsts simtgadē atvērt dievkalpojumiem. Šis gads draudzē tika īpaši veltīts ziedojumu vākšanai dievnama atjaunošanas pabeigšanai.

Par negadījumu ir ierosināta krimināllieta, un izmeklēšanu vada Latvijas Valsts policijas Saulkrastu iecirknis. Tāpat vēl tiek aplēsti zaudējumu apmēri un prognozēti iespējamie izdevumi jauna dievnama celtniecībai.

Papildu informācija:
Ādažu draudzes mācītājs Ivars Jēkabsons, mob. tālr.:  29482497.
Ādažu draudzes priekšniece Inese Laubenbaha, mob. tālr. 29192611.

Carnikavas dievnama celtniecības projekta vadītājs Artūrs Veispals, mob. 29218189
Share on Facebook Tweet