Carnikavas novada publiskajās brauktuvēs aizliedz driftošanu

.

Drifta pedas 800No šodienas, 26. septembra, stājas spēkā izmaiņas Carnikavas novada domes saistošajos noteikumos, kas regulē sabiedrisko kārtību novadā, aizliedzot pa ceļu kompleksā ietilpstošām būvēm veikt dažādus trikus ar automašīnu, motociklu vai mopēdu un ieviešot par to naudas sodu līdz pat 250 eiro.
 
Grozījumi paredz administratīvo atbildību par transporta līdzekļa vadīšanu sānslīdē (driftā), riepu izspolēšanu, mopēda un motocikla vadīšanu uz aizmugurējā vai priekšējā riteņa, ja vien tas netiek darīts teritorijā, kur tādējādi netiek apdraudēta sabiedrības drošība un teritorijas īpašnieks ir atļāvis vadīt transporta līdzekli šādā netradicionālā veidā, piemēram, publiskos izklaides pasākumos kā šova elements.
 
Tā kā Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss atbildību par šāda veida transporta līdzekļa vadīšanas manieri pagaidām neparedz, līdz jautājuma tiesiskai noregulēšanai valstiskā līmenī pašvaldībai ir tiesības paredzēt par to administratīvo atbildību savos saistošajos noteikumos.
 
Šādi grozījumi "Carnikavas novada sabiedriskās kārtības saistošajos noteikumos" bija nepieciešami, jo vairākās vietās novada administratīvajā teritorijā regulāri tika traucēta sabiedriskā kārtība un iedzīvotāju naktsmiers, kad autovadītāji transporta līdzekli apzināti vadījuši sānslīdē. Pašvaldībā par to saņemtas vairākkārtējas iedzīvotāju sūdzības.
 
Novērots, ka nereti sānslīdē ar savu braucamrīku "vizinās" tieši jaunieši, kuriem ir neliela autovadītāja pieredze un kuri, iespējams, neapzinās šādas rīcības sekas, apdraudot sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus. Jāpiebilst, ka driftēšana rada lielu troksni, palielina gaisa piesārņojumu un tiek bojāta ceļa virsma. Arī mopēdu vadīšana uz aizmugurējā riteņa apdraud gan vadītāja, gan apkārtējo drošību.
 
Par riepu izspolēšanu ar mehānisko transporta līdzekli vai mehāniskā transporta līdzekļa vadīšanu sānslīdē (driftā) pa ceļu kompleksā ietilpstošām būvēm transporta līdzekļa vadītājam var uzlikt naudas sodu līdz 250 eiro. Savukārt par braukšanu uz aizmugurējā vai priekšējā riteņa ar motociklu vai mopēdu pa ceļu kompleksā ietilpstošām būvēm vadītājam var uzlikt naudas sodu līdz 200 eiro.
 
Aicinām iedzīvotājus, pamanot driftotājus vai citus noteikumu pārkāpējus, nekavējoties ziņot Carnikavas novada pašvaldības policijai pa diennakts mobilo tālruni 22006686, lai policija var paspēt fiksēt pārkāpuma pierādījumus.
Share on Facebook Tweet