2. jūnijā baznīcu nakts pasākumi Carnikavas baznīcā Siguļos un Baltezera baznīcā

.

Carnikavas baznica 800Piektdien, 2. jūnijā, pulksten 18.00-24.00 aicinām uz kultūras notikuma "Baznīcu nakts" pasākumiem Carnikavas baznīcā Siguļos un Baltezera baznīcā.
 
Šis vakars būs pirmais, kad vecākais Vidzemes piekrastes koka dievnams – Carnikavas baznīca – durvis vērs plašākai publikai kopš rekonstrukcijas darbu uzsākšanas.
 
Carnikavas baznīcā pasākumi plkst. 18.00 aizsāksies ar lūgšanu, bet plkst. 19.00 varēs noskatīties prezentāciju par Carnikavas baznīcas vēsturi. Plkst. 20.00 svētbrīdi vadīs draudzes mācītājs Ivars Jēkabsonu, bet plkst. 20.30 – Zanes Gudrās un Aivara Gudrā koncerts "Ceļiniek, apstājies". Plkst. 21.30 – prezentācija par baznīcas rekonstrukciju "Atjaunosim Carnikavas baznīcu kopā". Visa vakara gaitā norisināsies arī aktivitātes bērniem, Lūgšanu ceļš apkārt baznīcai, būs aizlūgumu siena "Lūgsim par ģimenēm".
 
Savukārt Baltezera baznīcā pulksten 18.00 sāksies Ādažu Mākslas un Mūzikas skolas audzēkņu koncerts, plkst. 18.30 – svētbrīdis ar mācītāju Ivaru Jēkabsonu, plkst. 19.30 – baroka mūzikas koncerts "Sirds lūgšana", kurā uzstāsies Ilona Birģele (ērģeles), Danuta Ločmele (baroka čells), Ilze Grēvele (soprāns), izpildot izcilu vācu baroka komponistu J.S.Baha, K.F.E.Baha, K.Šafrāta, G.F.Hendeļa skaņdarbus.
 
Savukārt plkst. 21.15 aicinām uz tēju un sarunām ar mācītāju Ivaru Jēkabsonu, 22.00 uz Tezē dziedājumiem kopā ar draudzes kori "Zari" un lūgšanām. Visa vakara gaitā arī Ādažu MMS audzēkņu darbu izstāde, radošā darbnīca "Izlej savu sveci", aktivitātes bērniem, laiks meditācijai un lūgšanai klusumā.
 
Kaut Carnikavas baznīcā vēl notiek remonta darbi, Vasarsvētkos, 4. jūnijā, plkst. 16.00 Carnikavas baznīcā notiks dievkalpojums. Šobrīd norisinās arī ziedojumu vākšanas akcija "Atjaunosim Carnikavas baznīcu kopā", kuras mērķis līdz š.g. 31.oktobrim savākt 36 000 eiro kā līdzfinansējumu baznīcas atjaunošanas darbiem.
 
Papildu informācija:
Share on Facebook Tweet