4. maijā aicinām novadniekus stādīt Simtgades ozolus un piedalīties svētku brokastīs

.

4maijsAicinām novadniekus 4. maijā, Latvijas Neatkarības deklarācijas parakstīšanas gadadienā, būt kopā, stādot trīs Latvijas simtgades ozolus – Kalngalē, Carnikavā un Siguļos. Uzreiz pēc tam, aizsākot jaunu tradīciju, aicinām iedzīvotājus uz svētku vēlajām brokastīm "Balti un Brīvi", kad kopīgi ieturēsim maltīti, spēlēsim spēles un dalīsimies stāstos.
 
Plkst 9.00 ozola stādīšana Kalngalē
Pirmo ozolu stādīsim Kalngales Putnu parkā (Cīruļu ielā 8), kur uzreiz pēc labi padarīta darba uz svētku koncertu aicina bērnu deju kolektīvs "Bitīte" un senioru deju kolektīvs "Ziemeļblāzma" mākslinieciskās vadītājas Gundegas Prancānes vadībā, pasākumā piedalīsies arī Nacionālie bruņotie spēki.
 
Plkst. 10.00 ozola stādīšana pie Carnikavas baznīcas
Otro simbolisko Latvijas simtgades ozolu stādīsim Carnikavas vēsturiskajā centrā – Siguļos, pie Carnikavas dievnama, kur uz svētbrīdi aicina Carnikavas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Ivars Jēkabsons, uzstāsies arī Baltezera draudzes koris "Zari" diriģentes Evas Pērkones vadībā.
 
Plkst. 12.00 ozola stādīšana Carnikavas Svētku laukumā
Trešo ozolu kopā ar Zemkopības ministru Jāni Dūklavu stādīsim Carnikavas Svētku laukumā. Uzreiz pēc tam aicinām iedzīvotājus uz mūsu valsts Neatkarības atjaunošanas dienas vēlajām brokastīm "Balti un Brīvi". Tad celsim galdā mūsu novadnieku un viesu darinātos māla traukus, ieturēsim kopīgu maltīti, stāstīsim stāstus un klausīsimies mūziku, kā arī spēlēsim galda spēles.
 
Pasākuma apmeklētāji aicināti kopīgajam svētku galdam sarūpēt nelielu cienastu un apģērbā rotāties ar kādu baltu akcentu. Vēlajās brokastīs mūs priecēs Carnikavas bērnu deju kolektīvs "Dālderītis" Jāņa un Anitas Precinieku vadībā, kā arī muzicēs grupas "Summer knight band" mūziķi – Luīze Krasta un Edijs Ostapko, folkloras kopa "Cēlāji".
 
„Apskauj Latviju" ir Iekšlietu ministrijas iniciatīva, kas vērsta uz Latvijas tautas vienotības un piederības sajūtas spēcināšanu. Tās ietvaros simboliski tiks iestādīti Latvijas valsts simtgades ozoli kopumā 43 Latvijas pierobežas pašvaldībās, tostarp mūsu novadā.
 
Atgādinām, ka pagājušā gada 18. novembrī svinīgi uzsākām Carnikavas novada Baltā galdauta aušanu. Īpašā, mūsu kopīgi darinātā galdauta darināšana turpināsies līdz 2018. gada 4. maijam, lai jau Latvijas valsts simtgadē visi novada iedzīvotāji un viesi varētu sanākt kopā pie pašu austa Baltā galdauta. Svinēsim Latvijas neatkarību kopā!
 
Sirsnīgi sveicam Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 27. gadadienā!
 
Carnikavas novada dome
Share on Facebook Tweet