Carnikavas pašvaldība noslēdz sadarbības līgumu ar kolēģiem Ukrainā

.

Vizite IkrainaNo 8. līdz 12. oktobrim Carnikavas novada pašvaldības delegācija pieredzes apmaiņas vizītē viesojās Ukrainā. Vizīte tika organizēta pilotprojekta ietvaros, kura mērķis ir sniegt atbalstu Ukrainas pašvaldībām decentralizācijas un pašvaldību reformu jomā.
 
Carnikaviešu delegācija vizītes laikā pabija Dņepras pilsētā un Obuhovkas pašvaldībā Dņepras apgabalā. Carnikavas novada speciālisti dalījās ar ukraiņiem pieredzē par pašvaldības finanšu plānošanas, sociālās palīdzības sistēmas izveides un attīstības, komunālās saimniecības organizēšanas, pašvaldības policijas izveides un darbības nodrošināšanas, kā arī pašvaldību reformas jautājumiem. Ukraiņu kolēģi tika informēti arī par Eiropas Savienības un citu finansējuma avotu atbalstīto projektu īstenošanu Carnikavas novadā, kā arī par vietējās sabiedrības iniciatīvām, piemēram, vietējo cilvēku aktīvo dalību projektu konkursā "Sabiedrība ar dvēseli".
 
Tā kā Ukrainā patlaban norit straujas valsts pārvaldes reformas un daudzas Ukrainas pašvaldības šī procesa iespējami veiksmīgākai īstenošanai vēlas saņemt ārvalstu palīdzību, vizītes laikā tika parakstīts sadarbības līgums starp Carnikavas novada pašvaldību un Obuhovkas pašvaldību. Līgums paredz sadarbību un pieredzes apmaiņu pašvaldību darba organizēšanā, kultūras un izglītības jomā, tūrisma veicināšanā, kontaktu veidošanu starp abu valstu uzņēmējiem, kā arī pieredzes nodošanu vides aizsardzības jomā. Vizīte tika atspoguļot arī vietējā telekanāla ziņu izlaidumā.
 
Obuhovkas pašvaldības vadītājs Vasīlijs Gezjs aicināja Carnikavas novada pašvaldības pārstāvjus 2018. gadā uzņemt vairāku jomu ekspertus no Ukrainas, lai praktiskās apmācībās paplašinātu viņu zināšanas un pieredzi vairākās jomās. Plānojot Obuhovkas pašvaldības darbinieku pieredzes apmaiņas vizīti Carnikavas novadā, domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica uzaicināja Ukrainas kolēģus piedalīties arī mūsu novada lielākajos svētkos – 2018. gada Nēģu svētkos.
 
V. Zinkevičs
Share on Facebook Tweet