No 19. – 23. septembrim visā Latvijā kampaņa "Dienas bez rindām"

.

E Valsts ir interneta jpgNo 19. – 23. septembrī visā Latvijā notiks kampaņa „Dienas bez rindām", kurā vairāk nekā 80 valsts un pašvaldību iestādes konsultēs iedzīvotājus un uzņēmējus par e-pakalpojumu lietošanu.
 
Kampaņu "Dienas bez rindām" 19. septembrī plkst. 11.00 laukumā pie "Origo" (Stacijas laukumā 1) atkās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji, un visas dienas garumā līdz plkst. 16.00 E-teltī ikviens varēs uzzināt vairāk par dažādiem valsts un pašvaldību e-pakalpojumiem.
 
Interesentiem būs iespējams uzdod jautājumus VARAM, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) un Valsts ieņēmuma dienesta speciālistiem un saņemt praktisku palīdzību pirmajiem soļiem e-pakalpojumu saņemšanā.
 
Iedrošinājums un praktiska palīdzība ir efektīvākais veids ieradumu maiņai un e-pakalpojumu apguvei. Tāpēc valsts un pašvaldību iestādes jau trešo reizi ir apvienojušas spēkus tiešā konsultāciju sniegšanā un aicina iedzīvotājus piedalīties kampaņā "Dienas bez rindām".
 
Arī Carnikavas novada domē kopš pagājušā gada oktobra darbojas Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs (VPVKAC), kurā viens no šobrīd visaktīvāk izmantotajiem pakalpojumiem ir darba nespējas lapu iesniegšana par savu vai bērna slimošanas laiku VSAA.
 
"Tieši no ārsta kabineta var nākt pie mums uz domi un iesniegt," uzsver VPVKAC speciāliste Inga Čaupala. Viņa stāsta, ka diemžēl daudzi vēl nav informēti par šo ērto iespēju. Savukārt strādājošajiem pensionāriem derot zināt, ka arī pensijas pārrēķinu var nokārtot tepat, Carnikavas VPVKAC, un šim mērķim nav jātērē laiks un nauda, braucot uz Rīgu.
 
Kopumā Carnikavas VPVKAC var saņemt VSAA un VID pakalpojumus. Savukārt par sekojošu valsts iestāžu e-pakalpojumiem var saņemt konsultācijas: Nodarbinātības valsts aģentūra, Uzņēmumu reģistrs, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, Valsts darba inspekcija un Valsts zemes dienests. Kopš pavasara iespējams pieteikties arī Lauku atbalsta dienesta platību maksājumu saņemšanai.
VPVKAC speciālistes arī var palīdzēt aizpildīt iesniegumus valsts un pašvaldību pakalpojumu vienotajā portālā www.latvija.lv gan pie publiskajiem datoriem, kas atrodas Carnikavas novada domes Klientu apkalpošanas centrā, gan pa tālruni, ja zvanītājam ir piekļuve datoram un internetam. VPVKAC iespējams pieteikties visiem VSAA pabalstiem, izņemot vecuma pensijai, jo tās saņēmējam kādā no VSAA filiālēm jāierodas pašam (tuvākās Siguldā un Rīgā).
 
Pilnīgu informāciju par VPVKAC Carnikavā var iegūt sadaļā "Pakalpojumi", izvēloties iespēju "Valsts iestāžu pakalpojumi", kā arī klātienē Carnikavas VPVKAC.
 
Kampaņas "Dienas bez rindām" laikā Latvijas iedzīvotāji vairāk kā 80 valsts un pašvaldību iestādēs saņems ieteikumus un konsultācijās, kā turpmāk labāk saņemt pakalpojumus attālināti. Papildus saviem ierastajiem pienākumiem, darbinieki īpašu uzmanību veltīs tam, lai rosinātu cilvēkus izmantot e-pakalpojumus.
 
Šobrīd Latvijā pieejami vairāk kā 480 e-pakalpojumi un darbs pie to attīstības turpinās. E-pakalpojumus var saņemt portālā www.latvija.lv, iestāžu tīmekļu vietnēs. Lai izmantotu e-pakalpojumus, kuriem nepieciešama lietotāja identificēšana, var izmantot internetbanku datus vai eID karti.
 
 
Informāciju sagatavoja:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
Carnikavas novada dome
Share on Facebook Tweet