Rakstos

Drukāt

Esi aktīvs un pievienojies nūjotājiem!

.

Nujosana 800Ikviens novadnieks aicināts pievienoties nūjošanas nodarbībām Carnikavā un Kalngalē, ko organizē Carnikavas sporta centrs.
 
Svarīgākais par nūjošanu:
- nūjojot locītavas tiek noslogotas par 30% mazāk nekā skriešanā,
- nūjojot palielinās skābekļa daudzums visā ķermenī,
- nūjošana palīdz noņemt sasprindzinājumu plecu un kakla zonā,
- nūjošana uzlabo sirdsdarbību,
- nūjošana stiprina imūnsistēmu,
- nūjošana veicina stresa hormonu samazināšanos,
- nūjojot vienas stundas laikā tiek sadedzinātas vairāk nekā 400 kcal,
- nūjošana trenē četras no piecām galvenajām ķermeņa funkcijām: izturību, spēku, elastību un koordināciju (visu izņemot ātrumu),
- nūjošana palēnina novecošanās procesu,
- nūjojot tiek rasts līdzsvars starp ķermeni un prātu,
- ar nūjošanu var nodarboties jebkur un jebkurā laikā.
 
Nūjošana (Nordic Walking) ir pastaiga ar īpaši izstrādātām nūjām, kas palīdz nostiprināt un attīstīt dažādas muskuļu grupas. Nordic Walking pamattehnika ir salīdzināma ar distanču slēpošanu. Pierādīts, ka nūjošana nodarbina 70% - 90% no muskuļu masas, kas ir vairāk nekā citos sporta veidos. Nūju dēļ slodze vienmērīgi tiek sadalīta uz rokām, muguru un kājām. Šis ir saudzīgs fizisko aktivitāšu veids, jo tikpat kā tiek izslēgta pārslodzes un traumas iespēja.
 
Nūjošana ir perfekts gūžu, ceļu un pēdu locītavu treniņš, kā rezultātā locītavas ilgi saglabā stabilitāti un darba spējas. Tiek uzskatīts, ka nūjošana ir daudzpusīgs sporta veids, kas padara cilvēku aktīvu gan fiziski, gan garīgi, pozitīvi ietekmējot visu organismu – kustību aparātu, vielmaiņu, sirds – asinsrites sistēmu, imūnsistēmu, elpošanu un arī psihi.
 
Visbeidzot – nūjošana ir vienkāršs, visiem pieejams un efektīvs fizisko aktivitāšu veids, kam praktiski nav kontrindikāciju. Ar nūjošanu var nodarboties grūtnieces, personas ar lieko svaru, traumu rehabilitācijas periodā utt. Tā ir iespēja nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, kas neprasa ne lielus finansiālos līdzekļus, ne īpašu fizisko sagatavotību, ne milzīgu laika patēriņu. Turklāt šī aktivitāte ir lieliska alternatīva, kā pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem, uzlabot savu veselību un atslābināties no ikdienas stresa.
 
Nūjošana ir fizisko aktivitāšu veids, ko ir viegli apgūt jebkurā vecumā un kas ir piemērota visiem, neatkarīgi no vecuma, dzimuma vai fiziskā stāvokļa, kā arī tai nav laika apstākļu ierobežojumu. Nūjošana ir draudzīga mugurkaulam – darbojoties ar nūjām, mugurai (arī ceļiem un gurniem) ir daudz mazāka slodze nekā, piemēram, skriešanas vai aerobikas atspērienu laikā, kā arī šis ir viens no efektīvākajiem kaloriju dedzināšanas veidiem. 
 
Sīkāka informācija, sazinoties ar treneri Gundegu Ulmi pa tālr. 29186460, . Pieejamas dažādu izmēru nūjas! Pievienojies nūjotājiem!
 
I.Kozlovska
Share on Facebook Tweet