Rakstos

Drukāt

Pirmajā „Carnikavas kausā" jātnieku sportā gandrīz pussimts dalībnieku

.

Jatnieku kauss28. jūlijā notika pirmās Carnikavas sporta centra organizētās sacensības jātnieku sportā "Carnikavas kauss 2013", kurās piedalījās lieli un mazi jātnieku sporta dalībnieki no visiem Carnikavas novadā reģistrētajiem zirgu staļļiem. Uz sacensībām iejādē bija ieradušies arī sportisti no Ķekavas un Jelgavas. 
 
Kopumā sacensībās piedalījās 46 sportisti, no kuriem lielākā daļa startēja gan iejādē, gan vadības maršrutā.

Vadības maršrutā uzvarēja R.Cerbule (klubs „Dabas zirgi"), I.Aleksandrova – Eklone un L.Stefenberga no kluba „Ekvi", L.E.Akmentiņa no kluba „Erceni", savukārt bērnu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Carnikavas pamatskolas ceturtās klases skolniece Marija Japiņa (klubs „Ekvi").

Iejādes shēmā, kurā piedalījās tikai bērni un jaunieši, visaugstāko tiesnešu novērtējumu saņēma Patrīcija Paplauska no pašmāju kluba „Ekvi" un Zane Kadrija Lilienfelde no Jelgavas kluba „Levade".

Vislielākā konkurence iejādē izrādījās pirmajā shēmā, kur bērnu grupā pirmo vietu izcīnīja carnikaviete Marija Japiņa un Vlada Mirecka jauniešu grupā. Abas meitenes pārstāv mājiniekus – klubu „Ekvi". Starp pieaugušajiem šajā shēmā labākā izrādījās Jelgavas kluba „Levade" sportiste Aiga Lutere un Kate Platere beztrenžu konkurencē (klubs „Ekvi").
 
Jatnieki Ramona 800
Visgrūtākajā šo sacensību maršrutā – 2.shēmā – godalgotās vietas savā starpā sadalīja divas sportistes no laukuma saimniekiem, kluba „Ekvi" – Ieva Aleksandrova – Eklone un Marina Žagata. Marina ar zirgu Princis izcīnīja pirmo vietu un ar zirgu Liberty – otro vietu. Savukārt Ieva ar zirgu Milords ieguva trešo vietu. Izrādās I.Aleksandrova – Eklone, kura populārajā latviešu seriālā „Ugunsgrēks" atveido Ramonas lomu, arī dzīvē ar jātnieku sportu ir uz „Tu".Aktrise stāsta, ka ar šo sporta veidu nodarbojas jau piecus gadus, un, kā pierāda šīs sacensības, rezultāti neizpaliek.

Sacensību rezultātus var aplūkot: www.sports.carnikava.lv

FOTOGALERIJA

Informāciju sagatavoja:
Ieva Kozlovska
Carnikavas sporta centrs
Tālr. +371 29561366
Share on Facebook Tweet