Rakstos

Drukāt

Pavasara riteņbraucienā vairāk nekā 200 dalībnieku

.

Ritenbrauksana pavasaris26.maijā Carnikavā notika ikgadējie pavasara riteņbraukšanas svētki, kuri pulcēja gan vietējos velosporta cienītājus, gan ciemiņus no Limbažiem, Cēsīm, Ikšķiles, Ķekavas, Salaspils, Rīgas un, protams, kaimiņu novadiem.
 
Sacensībām pieteicās teju 300 dalībnieki, taču lietaino laika apstākļu dēļ uz starta līnijas stājās 217 riteņbraucēji.
 
Bērnu „Lāsēns" distancē finišēja 71 mazais riteņbraucējs, un visi saņēma garšīgos „Lāsēns" dzērienus un uzvarētāji – balvas no uzņēmuma „Skrīveru saldumi". „Lāsēns" distancēs savās vecuma grupās pirmās vietas izcīnīja N.Blūme, A.Kuzminskis, P.Dzene, R.Švarcbahs, L.Jankovska, R.Gulbis, A.Kreitenberga un P.Legzdiņš. Bērni savai vecuma grupai atbilstoši garu distanci veica pa Carnikavas sporta kompleksa stadionu.
 
Viskuplākais dalībnieku skaits šoreiz bija „MacCoffee tautas meža aplī" – 80 sportisti. Distanci, kuras garums bija 15 km, pieveica riteņbraucēji, sākot no divpadsmit līdz pat septiņdesmit gadu vecumam. Visi šīs distances uzvarētāji balvās saņēma „MacCoffee" lietussargus, dāvanas no „Rexona" un „E-bike". Solāriju studija „Blue Box" sieviešu grupu uzvarētājām dāvināja solāriju abonementus, savukārt fitnesa klubs „F1" stiprā dzimuma uzvarētājiem dāvināja mēneša abonementus uz sporta klubu.
 
„MacCoffee tautas meža apļa" uzvarētāji ir R.Rodionova, D.Kažis, A.Spigovska, A.Orskis, K.Ratniece, L.Rodionovs, I.Apalupa, D.Krogzems, D.Ose, A.Andersons, L.Daugavietis un A.Miķelsons. Īpaši jāpiemin jaunākā šīs distances dalībniece – astoņgadīgā Sanija Lāčauniece, kura nenobijās no garās un grūtas 15 km distances un godam finišēja pēc 1 stundas un 24 minūtēm. Apsveicam Saniju un vēlam veiksmi turpmākajās riteņbraukšanas sacensībās!
 
Nopietna konkurence carnikaviešiem arī šoreiz tika sastādīta „Port Hotel sporta meža apļa" distancē. Elites grupā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Dace Hartmane un Egīls Vidžups. Pārējie šīs distances uzvarētāji: Z.Rutkovska, V.Lejiņš, J.Melberga un N.Zviedris. Balvas sporta distances uzvarētājiem bija sarūpējusi viesnīca „Port Hotel", „Rexona", „Blue Box", "Isostar", "E-bike" un fitnesa klubs „F1".
 
Gan tautas, gan sporta aplis dalībniekiem bija jāveic pa piejūras mežu, kuram raksturīgs mainīgs reljefs. Tandēmā ar lietaino laiku šis apstāklis kalpoja par iemeslu distances dalībnieku kritieniem trasē un nelielām traumām. Par laimi, nopietnu savainojumu nebija, bet par mazām traumām parūpējās pasākuma mediķis un „Sporta laboratorijas" speciālisti.
 
Lai arī laika apstākļi šoreiz pasākuma dalībniekus nelutināja, diena tika pavadīta sportiskā pozitīvā atmosfērā. Sacensību dalībnieki par iespaidiem trasē dalījās pie kopīga galda, ēdot garšīgo I.Tjarves pagatavoto biezputru un dzerot veselīgo citronu tēju.
 
Pasākuma organizatori – Carnikavas sporta centrs – saka paldies par atbalstu sacensību organizēšanā Carnikavas novada domei, aģentūrai „Carnikavas komunālserviss" un Carnikavas pašvaldības policijai. Paldies par nesavtīgo darbu novada velosporta entuziastiem Jānim Kaupem un Justīnei Brūverei, kā arī visai lielajai tiesnešu brigādei.
Nākamās velosacensības mūsu novadā ir Carnikavas Piejūras tautas rudens riteņbrauciens, kas šogad notiks „Zinību dienā" – 1.septembrī.
 
 
Informāciju sagatavoja:
Ieva Kozlovska
Carnikavas sporta centrs
Tālr. 29561366
E-pasts:
Share on Facebook Tweet