Rakstos

Drukāt

Carnikavas rudens krosā sacenšas ap 400 skrējēju no visas Latvijas

.

Rudens kross1 80015. oktobrī Carnikavas slēpošanas un aktīvās atpūtas centrā "Zibeņi" trešo gadu pēc kārtas aizvadījām Carnikavas rudens krosu, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts vieglatlētikas krosā, kad uz starta līnijas stājās 410 skrējēji no visas Latvijas.
 
Šajās sacensībās elites grupās Latvijas spēcīgākie vieglatlēti, orientieristi un citu sporta veidu pārstāvji cīnījās par ceļazīmi uz Eiropas čempionātu krosā, kas decembrī norisināsies Itālijā.
 
Sieviešu konkurencē iespēju startēt Eiropas čempionātā izcīnīja Latvijas rekordiste soļošanā – Agnese Pastare no Ogres. Otrajā vietā Guna Ģērmane, bet trešajā – Gundega Heidingere no Ogres. Vīru konkurencē elites grupā pirmā vieta šogad Jānim Girgensonam no sporta kluba "Metrons/NIKE", kurš aiz sevis atstāja pagājušā gada uzvarētāju Reini Hartmani no Ventspils. Trešā vieta Indulim Bikšem no Madonas.
 
Vairāki carnikavieši nenobijās no spēcīgās sporta skolu pārstāvju un absolventu konkurences, braši cīnījās ar viņiem un kāpa arī uz goda pjedestāla. S4 grupā uzvarēja Darja Žagata, bet 3. vietā ierindojās carnikaviete Zane Jākobsone. Gustavs Kalme izcīnīja uzvaru V4 grupā, Danijai Gubātei 3. vieta (S6 grupa), Edvardam Krūmam 2. vieta (V6 grupā), Kristeram Apelam 2. vieta (V10 grupā), Artūram Liepam 2. vieta (V14 grupā), Marinai Žagatai 3. vieta (S Tautas grupā), Laurim Rodionovam 3. vieta (V Tautas grupā), Santai Sutai - Zutei 3. vieta (S40 grupā), Inārai Lūsei 1. vieta (S50 grupā), Vilnim Liepiņam 2. vieta (V60 grupā), Brigitai deKopē 1. vieta (S70 grupā), Jānim Lūsim 2. vieta (V70 grupā), Dailim Gubātam 3. vieta (100kg+ grupā).
 
Sacensības rīkoja Carnikavas sporta centrs un Latvijas Vieglatlētikas savienība. Paldies visiem, kas bija iesaistīti šo gada lielāko novada sacensību organizēšanā!
 
Share on Facebook Tweet