Rakstos

Drukāt

FOTO: Carnikavas Piejūras skrējiens pretī vasarai

.

Skrejiens 8004. jūnijā notika tradicionālais  „Carnikavas Piejūras skrējiens", kurā 3, 6,5 un 15 km garās distances veda pa dabas parka „Piejūra" takām.
 
Sacensības tika atklātas ar bērnu skrējienu, kur atbilstoši savai vecuma grupai jaunākie sacensību dalībnieki mērojās spēkiem skriešanā Carnikavas stadionā, attiecīgi veicot vienu vai divus apļus. Par uzvarētājiem visjaunākajā grupiņā (līdz 4 g.v.) kļuva Kate Lejiņa un Valters Blūme. Nedaudz vecāku bērnu (S6 grupā) uzvarēja Monta Daņiļēviča, zēniem (V6) – Edvards Krūms.
 
SV8 grupā, kur dalībniekiem bija jāveic 800 m distance, laurus šoreiz plūca rīdzinieki. Par uzvarētāju meitenēm kļuva Klāra Paula Želubovska, bet zēniem – Kaspars Jubelis. Ātrākie carnikavieši šajā vecuma grupā bija Elza Jākobsone un Linards Prombergs. S10 grupā par uzvarētāju kļuva Lelde Pāķe no Saulkrastiem, aiz sevis atstājot Carnikavas novada pārstāvi Martu Maiju Borzkopi. Ļoti spraiga cīņa risinājās V10 distancē, kur pirmais piecinieks finišēja 4 sekunžu ietvaros. Finiša spurtā vislabākais izrādījās Rūdolfs Graudiņš, uzreiz aiz sevis atstājot brāli Robertu.
 
Plkst. 11.25 starts tika dots 3 km garā Veselības meža apļa dalībniekiem, kurā startēja jaunieši (12 un 14 gadi), kā arī seniori. Ļoti spraiga cīņa notika S14 vecuma grupā starp Lindu Blūmi un Montu Prombergu, kur tikai pašā finiša spurtā uzvaru izrāva Linda. Pārējie Veselības meža apļa uzvarētāji – Luīze Līcite (S12), Jānis Šalts (V14). Senioru grupās uzvarēja šo sacensību vecākais dalībnieks Jānis Kapralis un carnikavietis Vilnis Liepiņš.
 
6,5 km garajā Tautas meža aplī devās jaunieši no 16 gadu vecuma, tautas klases dalībnieki un īpašās grupas „100 kg + dalībnieki". Kā jau tas ierasts, lielākais dalībnieku skaits bija tautas grupā, kurā uzvarēja Sniga Promberga un Lauris Rodionovs. Jauniešu konkurencē laurus plūca Reinis Jurjāns un Sabīne Lūkina, savukārt 100kg+ goda pjedestāla pirmo pakāpienu ieņēma Inesis Babāns. Piecdesmitgadnieku grupā uzvarēja Inita Bistrova un Valērijs Jegorovs, kurš uzrādīja arī absolūti labāko šīs distances rezultātu.
 
Neilgi pēc Tautas apļa dalībniekiem uz starta stājās arī sacensību garākās distances – 15 km garā Meža apļa - dalībnieki, kuru vidū bija arī Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis. Par absolūtajiem šīs distances uzvarētājiem kļuva carnikavieši - Ināra Lūse un Reinis Ronis, kuri startēja Elites grupā. S30 grupas uzvarētāja Kristīne – Estere Lūse, V30 – Vjačeslavs Žunda, 2. vieta carnikavietim Haraldam Prombergam, V40 kā pirmais finišēja Normunds Upenieks. Šajā grupā labākais carnikaviešu vidū bija Ainārs Skrubis, kurš ierindojās 3. vietā.
 
Sporta centrs saka lielu paldies Carnikavas novada domei un galvenajiem atbalstītājiem "Asics Latvija", kuri sagādāja balvas 15km garās Meža apļa distances uzvarētājiem. Paldies Ilzei Tjarvei par garšīgo biezputru un atvēsinošo dzērienu. Īpaša pateicība trašu tiesnesim Jānim Innusam par ieguldīto darbu profesionālā trašu sagatavošanā, kā arī pārējiem trašu tiesnešiem.
 
 
Sacensību rezultāti www.sports.carnikava.lv
 
Nākamās Carnikavas sporta centra organizētās skriešanas sacensības "Carnikavas rudens Zibens kross/Latvijas čempionāts krosā" notiks 15. oktobrī.
 
Informāciju sagatavoja:
Arnis Rozītis,
Carnikavas sporta centrs
Tālr. 27138082
e-pasts:
Share on Facebook Tweet