Rakstos

Drukāt

Carnikavietis Toms Skujiņš noslēdz līgumu ar “Cannondale-Garmin” komandu

.

Toms Skujins 1Latvijas riteņbraucējs carnikavietis Toms Skujiņš ir noslēdzis divu gadu līgumu ar pazīstamo pasaules tūres komandu "Cannondale-Garmin", kļūstot par trešo Latvijas sportistu visaugstākajā riteņbraukšanas līmenī, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).
 
Skujiņam ASV komandas sastāvā nākamajā sezonā būs iespēja startēt kādos no visprestižākajiem pasaules velobraucieniem, kuros piedalās pasaules tūres komandas.
 
Iepriekš Toms pārstāvēja ASV kontinentālo komandu "Hincapie Racing team". 24 gadus vecajam Skujiņam aizvadītā sezona bija viena no veiksmīgākajām, jo maijā viņš izcīnīja solo uzvaru Kalifornijas daudzdienu velobrauciena posmā. Līdera krekliņu viņš saglabāja vēl uz diviem nākamajiem posmiem. Uzvaru viņš guva arī "Winston Salem Cycling" klasikā.
 
Sekmīgs sniegums tika demonstrēts kāpumiem bagātajos daudzdienu velobraucienos – "USA Pro Cycling" un "Tour of Alberta", attiecīgi ieņemot astoto un septīto vietu kopvērtējumā. Kopā ar Andžu Flaksi un "Hincapie Racing team" komandu Skujiņš kļuva par ASV čempionu komandu braucienā, bet "Tour de Beauce" velobrauciena kopvērtējumā carnikavietis izcīnīja otro vietu. Skujiņš šosezon kļuva arī par visas Amerikas tūres ranga līderi.
 
"Cannondale-Garmin" komanda ir viena no trijām pasaules tūres vienībām, kas reģistrēta ASV. Komandas bāze atrodas Eiropā. Skujiņa komandas biedrs būs arī labākais Lietuvas riteņbraucējs Ramūns Navardausks, kurš nesen izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā, kā arī citi panākumiem bagāti riteņbraucēji.
 
Skujiņš portālam sportacentrs.com atzīst, ka aizvadītā sezona viņam bijusi veiksmīgākā karjerā. "Izdevās sevi pierādīt dažādās sacensībās, gan viendienu sacensībās, gan daudzdienu braucienos atsevišķos posmos, kā arī sezonas noslēgumā divās augsta mēroga daudzdienās kopvērtējumā. Protams, nekas nebūtu iespējams bez "Hincapie Racing team" komandas atbalsta. Sākot ar komandas biedriem, kuri ziedoja savus spēkus, palīdzot man gūt rezultātus, it sevišķi Kalifornijā, līdz visam komandas personālam, kas dien dienā rūpējas par katru sportistu, tostarp mani.
 
"Pievienošanās "Cannondale-Garmin" komandai ir vēl viens lielisks sasniegums un solis tuvāk nākamajiem sapņiem. Katru gadu esmu cerējis, ka spēšu sasniegt augstāko riteņbraukšanas līmeni, bet, kad beidzot tas ir izdevies, sajūta, ka tiešām smagi ieguldītais darbs atmaksājas. Ir liela atšķirība starp kontinentālo līmeni un pasaules augstākā līmeņa komandām, tādēļ sākumā centīšos iejusties komandā, atrast savu vietu un atgūt iemaņas uz Eiropas ceļiem. Visvairāk centīšos mācīties un uzņemt informāciju no pieredzējušākajiem komandas biedriem. Tas tomēr nenozīmē, ka laidīšu garām iespēju pašam pacīnīties par rezultātiem," par pārmaiņām karjerā sacīja Skujiņš.
 
Foto: hincapieracing.com
Share on Facebook Tweet