Rakstos

Drukāt

Brīvdienās Carnikavā notiks kamanu suņu sacensības

.

Sunu sacensibas21. un 2. novembrī Carnikavas novada aktīvās atpūtas trasē "Zibeņi" notiks kamanu suņu sacensības "Latvijas bezsniega čempionāts 2014", kas būs "Baltijas kausa 2014" fināla posms un jau otro gadu – arī Pasaules kausa posms.
 
Sacensībās startēs ne tikai tradicionālie kamanu suņi – Aļaskas malamuti un Sibīrijas haskiji, bet arī vācu aitu suņi, kurchāri, vižlas, veimārieši, kā arī citi šķirņu un bezšķirņu sporta cienītāji. Katrs suņa un saimnieka tandēms centīsies pierādīt savu pārākumu ātrumā, azartā un izturībā.
 
Sīvā konkurencē dalībnieki startēs no vismaz sešām dalībvalstīm. Latvijas komandai šis būs kā ģenerālmēģinājums Eiropas čempionātam, kas notiks pēc dažām nedēļām. Par izšķirošajiem kopvērtējuma punktiem, kā arī par titulu "Latvijas bezsniega čempions 2014" varēs cīnīties šādās kategorijās:
- Kanikorss (skrējiens kopā ar suni)
- Baikdžorings (suns velk velosipēdistu)
- 1 suņa skuteru klase (suns velk skrejriteni)
- 2 suņu skūteru klase (suņi velk skrejriteni)
- 4 suņu velokamanas (suņi velk velokamanas)
- 6 suņu velokamanas (suņi velk velokamanas)
- Bērnu kanikross (6  -10 gadi un 11 - 13 gadi)
 
Šajās sacensībās var piedalīties ikviens, kam patīk aktīvi pavadīt laiku kopā ar savu suni. Suņu šķirnei vai bezšķirnei nav nozīmes – galvenais ir azarts, vēlme piedalīties un gūt jaunus iespaidus.
Skatītājiem, kas apmeklēs šīs sacensības ar saviem suņiem, līdzi jābūt ES mājdzīvnieka pasei (vai vakcinācijas apliecībai) ar derīgu atzīmi par trakumsērgas vakcināciju.
 
Skatītājiem ieeja bez maksas!
 
Sīkāka informācija:
Latvijas Kamanu suņu sporta federācija,
E-pasts:
 
Share on Facebook Tweet