Rakstos

Drukāt

Atbalsta zivju produkcijas ražotnes izveidi novadā

.

Saulziedi bildeIr noslēgusies publiskā apspriešana par zivju produkcijas ražotnes ēkas jaunbūvi „Saulziedos".
 
Publiskās apspriešanas laikā tika saņemtas 5 aptaujas lapas, kurās pausts atbalsts minētajai būvniecības iecerei, un nav saņemta neviena negatīva aptaujas anketa.
 
Kā jau ziņots, būvniecības ieceres prezentācijas pasākums notika šī gada 4.aprīlī alternatīvās aprūpes centrā „Pīlādzis", Stacijas ielā 5, Carnikavā. Būvniecības ieceres ierosinātājs ir SIA „Sudrablīnis" – uzņēmums, kas nodarbojas ar dažāda veida zivju ikru pārstrādi un Latvijā savu darbību veic kopš 2000.gada. Uzņēmumam šobrīd ir ražotne Vecmīlgrāvī, un saražotā produkcija tiek eksportēta arī uz ārvalstīm.
 
Ražotnē, kas iecerēta „Saulziedos", Carnikavas novadā, netālu no tuvumā esošā trušu audzēšanas kompleksa un Ādažu lidlauka, paredzēta zivju produkcijas ražošana un fasēšana, kā arī tur plānots nodarbināt ap 30 darbinieku pirmajā kārtā, un kopskaitā radīt līdz 80 jaunām darba vietām, skaidro SIA „Sudrablīnis" pārstāvis A.Līnis. Uzņēmums savas ražotnes attīstībai izvēlējies Carnikavas novadu kā stratēģiski izdevīgu vietu.
 
Iepazīstinot ar projekta vīziju, projektētāja pārstāvis no SIA „Ads Geometrical" norādīja, ka „Saulziedos" paredzēts izveidot ražošanas un administratīvo bloku, noliktavas un ēkas administrācijas daļu divos vai trīs stāvos, kā arī labiekārtot teritoriju un izveidot iebrauktuvi smagajam transportam. 
 
Zemes gabala platība, uz kura paredzēta būvniecības iecere, ir 3,58 hektāri, un piekļūšanu tam iespējams nodrošināt no pašvaldības ceļa. Minētā būvniecības iecere tika akceptēta Carnikavas novada domes sēdē, kas notika šī gada 22.maijā.
 
Noderīga informācija:
 
K.Lauska
Share on Facebook Tweet