Rakstos

Drukāt

Daudzīvokļu māju energoefektivitāte: realitāte un iespējas

.

Dauddzivoklu maja15. februārī Carnikavas tautas namā notika seminārs par daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanu, ko rīkoja Carnikavas novada pašvaldība sadarbībā ar finanšu institūciju "Altum".
 
Seminārā klātesošajiem bija iespēja uzzināt par pašvaldības atbalstu energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās. Palīdzības maksimālais apmērs ir 1140 EUR, norādīja domes Attīstības un plānošanas nodaļas attīstības speciālists Vilis Zinkevičs. Šo pašvaldības palīdzību iespējams izlietot dzīvojamās ēkas energoaudita un tehniskās apsekošanas, būvprojekta vai renovācijas tehniskās dokumentācijas izstrādāšanas izmaksu tāmes sastādīšanas un arī pašas tehniskās dokumentācijas izstrādes izmaksu segšanai. Vairāk informācijas: ŠEIT
 
Savukārt par pastāvošajām problēmām ar daudzdzīvokļu māju tehnisko stāvokli un to apsaimniekošanu informēja finanšu institūcijas "Altum" pārstāvji, argumentējot, kāpēc ir vērts paaugstināt ēku energoefektivitāti. Viņi arī pastāstīja par "Altum" sniegto atbalstu un nosacījumiem tā saņemšanai, kā arī soli pa solim izklāstīja projekta sagatavošanas, lēmuma pieņemšanas un ēkas renovācijas procesa norisi. Vairāk informācijas "Altum" mājas lapā un Ekonomikas ministrijas interneta vietnē.
 
Semināra prezentācija
Share on Facebook Tweet